RECENZIA: Bluetooth slúchadlá Tronsmart Onyx Ace prekvapia nie len cenou, ale aj kvalitným zvukom

Ide o slúchadlá, ktorá ponúkajú jeden z najlepších pomerov cena : kvalita

Zdroj: Vosveteit.sk

Približne 2 týždne dozadu sa nám do redakcie dostali Bluetooth slúchadlá Tronsmart Onyx Ace, ktoré sme podrobili redakčnému testu. Celkovo ide o druhý produkt od spoločnosti Tronsmart, ktorý sme testovali a vzhľadom na pozitívne pocity z prvej recenzie Bluetooth reproduktora, naše očakávania boli vskutku vysoké. 

Tronsmart Onyx Ace s kupónom „GKBTS20“ ich môžeš mať ešte o niečo lacnejšie

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Balenie

Samotné slúchadlá prichádzajú zabalené v tvrdenej škatuli, v ktorej sa okrem iného nachádza aj puzdro, USB kábel určený na nabíjanie batérie a niekoľko návodov, ktoré pravdepodobne nikdy neotvoríte. 

Recenzia Tronsmart Onyx Ace_balenie
Zdroj: Vosveteit.sk

Vzhľad a konštrukcia

Predtým, ako prejdeme k samotným slúchadlám, tak si zhodnotíme puzdro, ktoré zároveň slúži aj ako power banka pre slúchadlá. Tá je vcelku  pevná a jedinou pohyblivou časťou je vrchná časť, ktorá sa pricucáva k telu puzdra prostredníctvom magnetu. Počas testovania sa nám nestalo, že by sa nám puzdro náhodne otváralo pravidelne. Všetko držalo tak ako malo. Okrem iného na tele puzdra nájdeme ešte 4 diódy, ktoré indikujú stav nabitia. Tie sa rozsvietia vždy, keď ho otvoríte. Zároveň treba povedať, že slúchadlá v spodnej časti si vybavené pinmi, prostredníctvom ktorých prebieha nabíjanie a zároveň slúžia aj ako magnet, ktorý priťahuje zo spodnej časti slúchadlá k puzdru.

recenzia_tronsmart Onyx Ace_2
Zdroj: Vosveteit.sk

Čo sa týka samotného dizajnu slúchadiel, tak tie sa nesú v duchu Airpodov od spoločnosti Apple. Slúchadlá sú sami o sebe vyhotovené veľmi kvalitne. Čoho sme sa báli je, že nemajú štucne do uší, ale sú tvrdými. Najviac sme sa báli, že nás budú tlačiť a budú vypadávať z uší. Našťastie sa naše obavy nepotvrdili. Slúchadlá držali na svojom mieste a to aj v prípade behu či inej fyzickej aktivity. Okrem iného disponujú aj  IPX5 certifikáciou. Znamená to, že sú odolné voči potu.

Možnosti ovládania

Slúchadlá okrem iného ponúkajú aj možnosť ovládania hudby  prostredníctvom strieborných pruhov vo vrchnej časti, ktoré reagujú na dotyk. Klepnutím po pravom slúchadle vo vrchnej časti zvýšite zvuk. V prípade klepnutia po ľavom slúchadle  zvuk stíšite. Prostredníctvom dvoch rýchlych klepnutí pozastavíte prehrávania, resp. zapnete prehrávanie hudby. Rovnako zodvihnete alebo položíte hovor. V prípade podržania pruhov po dobu 2 sekúnd prepnete skladbu na ďalšiu alebo predošlú. V prípade trojitého poklepania vyvoláte osobného asistenta, ak ho máte spojazdneného vo Vašom telefóne. Zvyknutie na tieto poklepania je celkom zdĺhavé, ale stojí za to. Nám to trvalo približne 1-týždeň (PS: a aj tak sa sem tam sekneme). Za spomenutie tiež stojí, že slúchadlá disponujú veľmi kvalitným mikrofónom. Je ich tak možné využívať aj ak hands free.

Recenzia_ Trosnmart Onyx Ace ovladanie sluchadiel
Zdroj: Vosveteit.sk

Kvalita zvuku

Ťažko sa opisuje kvalita zvuku, keď ju nemôžete počuť. Preto nám dovoľte si pomôcť so slúchadlami, ktoré sme v minulosti testovali. Dlho sme používali slúchadlá Haylou GT1, ktoré sme pokladali za najlepší pomer cena : výkon. Neskôr sme používali BeatsX, ktoré sú zas extrémne drahými. Ale aj napriek tomu sme mali vysoké očakávania a to z dôvodu, že slúchadlá sú vybavené čipom Qualcomm aptX, ktorý v kombinácii s 13 mm meničom ponúka vcelku solídnu kvalitu zvuku. Zvuk je veľmi čistý a ponúka bohaté a detailné basy, a to aj v prípade vyššej hlasitosti. Tiež musíme pochváliť vcelku dobré odhlučnenie od okolia. Druhým dychom však treba dodať, že pri 50% úrovni zvuku, ak sa započúvate pri hudbe bez basov (resp. s rovnakou melódiou), tak môžete počuť na pozadí zvuky z okolia. Tú však treba dodať, že sa skutočne musíte do nich „započúvať“. Aby sme sa vrátili však vyššie k porovnaniu s ostatnými slúchadlami, ktoré sme mali možnosť testovať, tak Onyx Ace sú určite najlepším pomerom cena : kvalita. Sú minimálne o 1 triedu vyššie, ako je to v prípade Xiaomi slúchadiel, pričom cena je približne rovnakou. Tiež nie sú ďaleko od kvality slúchadiel BeatsX, kde ich kľudne môžeme zrovnávať ako konkurenciu.

Tronsmart Onyx Ace_recenzia_kvalita zvuku
Zdroj: Vosveteit.sk

Čo sa týka prepojenia slúchadiel zo zariadením, tak to prebieha prostredníctvom Bluetooth 5.0 (v prípadne prostredníctvom nižšieho štandardu, ak Vás telefón či zariadenie nepodporuje tento štandard). Tu musíme povedať, že v prípade smartfónu fungovalo spojenie skvelo. Skúšali sme ho s 3 smartfónmi a nezaznamenali sme žiaden výpadok, a to aj v prípade, ak sme mali telefón v inej miestnosti. V prípade notebooku nám však párkrát zvuk na pár sekúnd vypadol v priebehu 2 týždňového testovania (používame notebook Xiaomi Mi Air 13. Zvuk nám vypadol asi do 5-6krát). Dôvod prečo sa tak stalo nevieme.

Batéria

Čo sa týka batérie, tak konečne sme sa dostali cez 4 hodiny počúvania hudby. Výrobca síce sľubuje 5, ale aby ste dosiahli tieto hodnoty, tak sa musíte „obmedzovať“ v hlasitosti. K tejto výdrži určite prispieva aj Bluetooth 5.0 štandard, ktorý je menej energeticky náročným. Okrem iného dobíjací box ponúka dodatočných približne 15 hodín počúvania hudby. Samotné nabíjanie trvá približne 1 hodinu a 30 minút.

Recenzia_ Tronsmart Onyx Ace_nabijaci box
Zdroj: Vosveteit.sk

Tronsmart Onyx Ace s kupónom „GKBTS20“ ich môžeš mať ešte o niečo lacnejšie

Záver

Slúchadlá sme si skutočne užili. Ponúkajú veľmi kvalitný zvuk, nadpriemernú výdrž a dobíjací box s USB Type – C rozhraním, ktorý ponúka približne ďalších 15 hodín počúvania hudby. Pri cenovke okolo 30€ za nás ide určite o kúsok, ktorý ponúka jeden z najlepším pomerov cena : výkon. Slúchadlá sme zakúpili prostredníctvom e-shopu Geekbuying.com

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre