APLIKÁCIE A HRYSpravodajstvo

Google fotky prinášajú zásadnú zmenu. Neprehliadnite ju, inak môžete prísť lúsknutím prsta o mobilné dáta!

V Google fotkách pribudli nové nastavenia dotýkajúce sa synchronizácie fotografií a videí v cloude, ktoré súvisia so spotrebou mobilných dát.

Mnohí z nás na dennej báze využívajú aplikáciu Google fotky za účelom správy fotografií, ale i videí. Rovnako netreba zabúdať i na to, že prostredníctvom Google fotiek môžeme nielen synchronizovať fotografie s cloudom, ale i pristupovať k našim fotkám v podstate od hocikadiaľ.

Aplikácia sa teší veľkej obľube a to aj napriek tomu, že minulý rok priniesol viacero zmien, najmä obmedzenie v podobe dostupného priestoru, ktorý bol pre fotografie dlho neobmedzený, to sa však zmenilo. Aplikácia najnovšie prechádza ďalšou zásadnou zmenou. Na tému upozorňuje portál 9to5google.com.

„Denný limit“ na mobilné dáta

Najnovšie zmeny, na ktoré upozorňuje portál 9to5google.com, súvisia so synchronizáciou obsahu s cloudom. Aplikácia dlhodobo umožňovala nastaviť si, či sa majú alebo nemajú synchronizovať fotky, ale i videá. To sa teraz mení. Google dáva fotografie a videá na jednu úroveň. Pribudlo však jedno nové nastavenie, ktorého cieľom je obmedziť spotrebu dát prostredníctvom mobilných dát.

V rámci ponuky Google > Zálohovanie a synchronizácia > pribudli nové nastavenia nesúce názov „Spotreba mobilných dát“. Ako už asi tušíte, tak ide o funkciu, ktorej cieľom je nastaviť maximálny denný limit, koľko dát môže aplikácia využiť za účelom synchronizácie fotografií a videí. Ako môžete nižšie vidieť, tak v ponuke je 5 nastavení: Žiadne dáta (v tomto prípade bude dochádzať ku synchronizácii obsahu len cez Wi-Fi), 5 MB, 10MB, 30MB, alebo Neobmedzene. K dispozícii je i možnosť povolenia synchronizácie obsahu v Roamingu.

Google Fotky_denny limit spotreby mobilny dat
Zdroj: Vosveteit.sk

Rovnako treba uviesť, že tento limit dát nie je tak celkom novinkou. Dôvodom je, že bola doposiaľ dostupnou v rozvojových krajinách, napríklad v Indii. Dôvodom zavedenia tejto funkcie bolo, aby používatelia mali po ruke nástroj, prostredníctvom ktorého budú mať prenos dát pod kontrolou. Ako môžete však vyššie vidieť, tak funkcia sa najnovšie začala objavovať aj v iných regiónoch sveta, vrátane toho nášho.

V každom prípade treba ešte raz prízvukovať, že toto nastavenie nahradilo možnosť zapnutia/vypnutia synchronizácie videí. Prečo sa tak stalo, nevieme. Rovnako dnes nevieme ešte povedať, či Google túto funkciu nevypustil pre globálnych používateľov len omylom. Tieto špekulácie vznikli na základe toho, že stránky podpory pre globálnych používateľov (zatiaľ) neobsahujú bližšie podrobnosti o tejto funkcii.

V závere treba uviesť, že na porovnanie, verzia Fotiek Google pre iOS stále má starú preferenciu, v ktorej môžete povoliť/zakázať nahrávanie videí.

Mohlo by Vás zaujímať

Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close