SpravodajstvoWindows

Windows 10 Build 14328 pre PC ako aj pre Mobilnú verziu je vonku. Pozrite sa čo prináša

Microsoft dnes ráno vypustil novú aktualizáciu pre Windows 10 a Windows 10 Mobile, Build s poradovým číslom 14328 pre používateľov Fast Ringu. V rámci noviniek, ktoré prináša sa môžeme tešiť hlavne na vylepšenie pre PC verziu, čo sa týka mobilnej tak moc toho tam nehľadajte. Poďme si teraz spolu pozrieť na čo sa môžeme tešiť.

Novinky vo Windows 10 Build 14328 pre PC

Windows Ink

V tejto aktualizácii sme sa dočkali už nedávno naznačovanej novej funkcionality Windows Ink, ktorá je spájaná s dotykovým perom. Táto funkcionalita prináša možnosť zapnutia módu kde budete môcť písať prostredníctvom inteligentného pera a prenášať poznámky priamo do digitálnej podoby. Mimochodom Windows Ink je prepojený aj s aplikáciami ako Mapy, prehliadač Microsoft Edge, poznámky či Office, čo prináša ďalšie možnosti jeho využitia.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Windows Ink

Ponuka Start dostala aktualizáciu

Významnú aktualizáciu dostala aj ponuka Start, v ktorej došlo k reorganizácii jednotlivých zložiek. Ako nižšie na obrázkoch môžete vidieť Microsoftu sa celkom poradilo sprehľadniť ponuku Start v PC ako aj v Tablet móde. Čo na to hovoríte?

ponuka start_1

ponuka start__2_tablet

Cortana a vylepšenia vyhľadávaní

Cortana na obrazovke uzamknutia: Po novom môžete mať vašu obľúbenú hlasovú asistentku aj na obrazovke uzamknutia, ktorá bude schopná reagovať na vaše pokyny. Medzi novinkami, ktoré pribudli patrí ďalej aj možnosť vytvárania pripomienok, synchronizácií Mobilu a PC, vďaka čomu vás napríklad Cortana upozorní na slabý stav batérie vášho smartfónu. Čo sa týka vyhľadávania tak pribudla možnosť vyhľadávania výsledkov aj v cloud aplikácii OneDrive.

cortana_build 14328

Notifikačná lišta sa posunula do ľavého rohu

Ako na obrázku nižšie môžete vidieť, notifikačná lišta nezostala bez povšimnutia. Bola presunutá do ľavého spodného rohu, a po novom zobrazuje aj celkový počet nevzhliadnutých notifikácií.

notifikacie_build 14328

Sprehľadnenie Centra Akcií

Medzi ďalšie zmeny, ktoré sa priamo dotýkajú notifikácií je aj pridanie Cortany v centre akcií. Taktiež sme sa dočkali zobrazovania ikoniek aplikácií len v záhlaví  skupiny notifikácií, vďaka čomu prišlo k nie len „ušetreniu“ priestoru, ale aj k celkovému sprehľadneniu Centra Akcií.

centurm akcii_build 14328

Taskbar prináša možnosť pripojenia UWP aplikácií

Taksbar prináša možnosť pripnutia univerzálnych aplikácií spolu so živými dlaždicami. Ako na obrázku nižšie môžete vidieť, tak prinesú aktuálne informácie napríklad o počte prijatých e-mailov, budíkov a podobne.

taskbar_build 14328

Manažovanie zvukových výstupov z panelu úloh

Dočkali sme tak isto možnosti prepínania medzi zvukom výstupov z viacerých zariadení priamo z panelu úloh.

manazovaniu zvuku_build 14328

V ďalších článkoch vám prinesieme prehľad opravených funkcionalít ako aj toho čo nemusí fungovať ako má na 100 %.

Zdroj: Microsoft Blog

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close