fbpx
BezpečnosťSpravodajstvo

WhatsApp: Čo sa stane s vašim účtom, ak nepotvrdíte nové podmienky používanie?

Ak sa rozhodnete neakceptovať nové podmienky používania, tak vás čakajú zmeny, ktoré „nerozchodíte“.

Sociálna sieť WhatsApp v úvode roka na seba strhla extra pozornosť. Dôvodom je, že oznámila zmenu pravidiel používania služby, ktoré mali pôvodne nabrať účinnosť 8. februára. Neskôr potom, ako začal masový odliv používateľov, tak spoločnosť tieto plány odsunula na neskôr. Konkrétne na 15. mája. Spoločnosť tak natiahla čas, počas ktorého sa rozhodla, že lepšie používateľom vysvetlí, čo sa vlastne deje a prečo dochádza k týmto zmenám.

Spolu s odsunutím tohto termínu na neskôr, spoločnosť sa rozhodla, že bude lepšie komunikovať dôvody, prečo dochádza k zmene podmienok používania. Spolu s nadchádzajúcimi zmenami, sa už čoskoro začnú používatelia stretávať s notifikáciou nižšie, ktorá hovorí, že súkromná komunikácia aj naďalej zostane súkromnou, ako tomu bolo doposiaľ. Na druhej strane, komunikácia s podnikmi môže byť spracovávaná, napríklad za účelom lepšieho cielenia reklamy a podobne. Avšak tu WhatsApp dodáva, že je to voliteľná aktivita používateľa, či bude, alebo nebude s firmami komunikovať pomocou tejto služby.

Čo sa však stane, ak nové podmienky neodsúhlasíte?

Je odsúhlasenie podmienok používania pre používateľov povinné? Tak to je otázka, s ktorou sa môžeme stretnúť čoraz častejšie. Na túto otázku prináša odpoveď FAQ stránka spoločnosti WhatsApp.

„Rozhodli sme sa posunúť dátum vstupu do platnosti na 15. mája, aby sme vám tak poskytli dostatok času a priestoru na prečítanie aktualizovaných zásad. Zdôrazňujeme, že ak si do tohto dátumu nenájdete čas na ich prečítanie a prijatie, WhatsApp váš účet neodstráni. Nebudete však môcť využívať všetky funkcie aplikácie WhatsApp, kým tieto nové podmienky neprijmete. Počas krátkeho obdobia budete môcť prijímať hovory a oznámenia, aplikácia WhatsApp vám však neumožní čítanie ani posielanie správ.“

Ďalej v rámci FAQ stránky sa píše, že nové podmienky môžete akceptovať aj po 15. máji, avšak ak tak nespravíte ešte pred týmto termínom, tak sa budú na vás uplatňovať zásady ochrany týkajúce sa neaktívnych používateľov. Ďalej sa dočítate, že pred 15. májom budete môcť exportovať svoju históriu konverzácií, či stiahnuť si výpis informácií o vašom účte. Inými slovami, máte na výber z dvoch možností. Prvou je, akceptovať podmienky a druhou, stiahnuť si vašu aktivitu a konverzácie, a preniesť do inej komunikačnej platformy.

Mimochodom, neaktívne účty sú po 120-dňoch automaticky odstraňované. V praxi to bude znamenať, že budete mať 120-dní na to, aby ste potvrdili podmienky, v inom prípade o svoj účet prídete.

Prihláste sa do odberu tých najnovších informácií a správ z portálu VoSveteIt.sk

Odoslaním e-mailu dávate súhlas s podmienkami ochrany súkromia. Nezabudnite odber potvrdiť ešte v e-maile, ktorý Vám bude doručený

Mohlo by Vás zaujímať

Tagy

Martin Borko

Technológie ma fascinujú už niekoľko rokov a to hlavne spotrebná elektronika, ktorá nám dokáže častokrát zjednodušiť každodenné fungovanie. Zároveň však nepohrdnem ani futuristickými technológiami a víziami, o ktorých rád aj píšem.
Close
Close