NávodyXiaomi

Strážite si svoje súkromie dostatočne? Neprehliadnite túto funkciu v MIUI galérii!

V MIUI galérii sa nachádza užitočná funkcia, ktorá vám dokáže odstrániť metadáta z fotografie ešte pred odoslaním. Pozrite sa, ako ju aktivovať

Nadstavba MIUI v sebe skrýva neskutočné množstvo užitočných funkcií, ktoré si bežný používateľ smartfónu ani nevšimne. Nedávno sme sa venovali napríklad takému režimu večierky pre vyššiu úsporu batérie a náš pokojný spánok, či možnosti prehrávať videá z YouTube i s uzamknutou obrazovkou. Dnes sa však pozrieme na ďalšiu a dobre skrytú funkciu v MIUI galérii, ktorá slúži k ochrane nášho súkromia. Každý z nás si predsa len na svoje súkromie dáva pozor ako len môže a sme si istí, že ak túto funkciu odhalíte, budete si na ňu dávať pozor už navždy.

Odstráňte metadáta zo svojich fotografií predtým, než ich pošlete

V MIUI galérii sa skrýva nástroj, ktorý z vašej snímky dokáže vytiahnuť informácie, ktoré by neskôr mohli byť zneužité. Medzi ne patrí napríklad údaj o vašej polohe pri zachytení snímky, ktorý sa štandardne v snímkach dnes už nachádza.

Užitočnou funkciou je taktiež odstránenie metadát z fotografie, a tak už nikto nezistí, na aké zariadenie bola fotografia zachytená. Pri zasielaní fotografie akýmkoľvek spôsobom všetky tieto údaje ostávajú v snímke, či už fotografiu odošlete mailom, alebo sa rozhodnete podeliť o snímku s vašími známymi na sociálnych sieťach.

Ako na to? Je to jednoduchšie, ako by ste si mohli myslieť!

Odstrániť údaje o svojej polohe či smartfóne je jednoduché. Zvládnete to v troch krokoch, no pri odosielaní by ste túto možnosť mohli ľahko prehliadnuť, preto vám ju dávame do pozornosti. Ako ju nájdete?

  • Vyberte v galérii fotografiu, ktorú chcete odoslať a zvoľte možnosť úplne vľavo
  • Klepnite na modrý nápis nad vašou fotografiou
  • Zapnite obe funkcie – Zdieľať bez udania polohy, Zdieľať bez metadát

Gratulujeme, teraz môžete vaše fotografie v bezpečí zdieľať s celým svetom. Nezabúdajte však, že týmto riešením nie ste v kybernetickom priestore v absolútnom bezpečí a na svoje údaje by ste si mali dávať pozor.

V prípade, ak by ste si chceli túto funkciu odstránenia metadát zapnúť ako predvolenú, tak môžete tak spraviť potom ako v galérii kliknete na tri zvislé bodky, následne na Nastavenia a potom na možnosť Bezpečné zdieľanie.

MIUI_galeria_Bezpecne vzdielanie funkcia
Zdroj: Vosveteit.sk

Poznali ste túto funkciu v MIUI galérii? A využívate ju, alebo ju úspešne ignorujete? Podeľte sa s nami v komentároch!

Prihláste sa do odberu tých najnovších informácií a správ z portálu VoSveteIt.sk

Odoslaním e-mailu dávate súhlas s podmienkami ochrany súkromia. Nezabudnite odber potvrdiť ešte v e-maile, ktorý Vám bude doručený

Mohlo by Vás zaujímať

Tagy
Close
Close