ANDROIDAPLIKÁCIE A HRYSpravodajstvo

Google ukončuje automatickú synchronizáciu medzi Google Fotografiami a Google Diskom

Spoločnosť Google prostredníctvom svojho blogu oznámila, že od začiatku júla  ukončuje automatickú synchronizáciu aplikácie Google Fotografie a Google diskom (Google Drive). Zároveň spoločnosť dodáva, že fotografie a videá, ktoré vymažete z Google disku sa automatiky nezmažú z Vášho zariadenia. Google sa tak chce vyhnúť nechcenému odstráneniu obsahu používateľmi.

Google namiesto toho zavádza novú funkciu „Upload from Drive“ v službe „photos.google.com“. Prostredníctvom tejto funkcie budú používatelia môcť manuálne vyberať fotografie, vrátane videí, ktoré chcú importovať do služby Fotografie. Po skopírovaní obsahu nebudú tieto služby následne spolu prepojené.

Táto zmena prichádza  na základe spätnej väzby od používateľov, ktorí podľa slov spoločnosti sú „zmätení“ prepojením medzi službami Fotografie a Disk. Táto nová služba umožní tak používateľom lepšie roztriediť obsah, ktorý je a nie je dostupný naprieč viacerými službami, čím prinesie viac „poriadku“.

Čo bude z existujúcimi fotografiami a videami v aplikáciách?

Spoločnosť Google zároveň oznámila, že všetky fotografie a videá z Google Disku, vrátane Google Fotografie zostanú tak ako doposiaľ. Jediný rozdiel bude, že sa nebudú automaticky synchronizovať.

Prihláste sa do odberu tých najnovších informácií a správ z portálu VoSveteIt.sk

Odoslaním e-mailu dávate súhlas s podmienkami ochrany súkromia. Nezabudnite odber potvrdiť ešte v e-maile, ktorý Vám bude doručený

Mohlo by Vás zaujímať

Tagy
Google Drive Google Fotografie Synchronizácia

Martin Borko

Som zakladateľom portálu Vosveteit.sk, ktorý dnes patrí medzi najväčšie technologické webové stránky na Slovensku.
Close
Close