NávodySpravodajstvo

Ak túto funkciu nepozastavíte, Google bude neustále sledovať vašu polohu

Hoci vypnete funkciu histórie ukladania vašej polohy, tak Google, pokiaľ nepozastavíte sledovanie vašej aktivity v aplikáciách a na webe, bude k vašej polohe pristupovať i naďalej.

Možno si myslíte, že vypnutím funkcie História polohy prostredníctvom nastavení myactivity.google.com, obmedzíte Google v tom, aby sledoval váš pohyb. Spoločnosť Google hovorí, že prístup k vašej poloha, im umožňuje poskytovať lepšie služby. Východzie nastavenie ukladania histórie polohy je nastavené, ako vypnuté, pričom funkcia môže byť zapnutou len v prípade, ak ju povolí používateľ.

Pri používaní rôznych služieb spoločnosti, ako sú napríklad Google Mapy, je však vcelku ľahké povoliť spoločnosti, aby mohla pristupovať k našej polohe. Ukladanie histórie vašej polohy, môžete vypnúť potom, ako navštívite stránku myactivity.google.com a prihlásite sa do vášho Gmail účtu a zmeníte možnosť ukladania polohy zo zapnutej, na vypnutú.

vymazanie historie polohy Google
Zdroj: Vosveteit.sk / Printscreen

Toto však iba pozastaví zbieranie údajov o vašej polohe, pričom Google neodstráni históriu vašej polohy. K týmto údajom môže spoločnosť, ale aj vy pristupovať aj naďalej a to prostredníctvom stránky maps.google.com/timeline. Dobrou správou je, že tieto údaje môžete manuálne odstrániť. Vymazať údaje budete môcť potom, ako kliknete na možnosť „Manage location history“.

Google_historia pohybu
Zdroj: Vosveteit.sk / Printscreen

Google pristupuje ku vašej polohe, aj keď mu to „obmedzíte“

Ako upozorňuje portál phonearena.com, aj napriek tomu, že obmedzíte prostredníctvom nastavení vyššie spoločnosti Google pristupovať k vašej polohe a ukladať tieto údaje, tak stále bude schopnou pracovať s čerstvými dátami o vašej polohe. Ako je to možné? Google bude totiž stále zhromažďovať informácie a ukladať vaše údaje pri návšteve stránok, či práci s aplikáciami, ktoré využívajú nástroje spoločnosti. Ako píše Google na svojich stránkach, tak aj naďalej bude môcť pristupovať k vašej polohe, IP adrese, k informáciám na čo klikáte a podobne.

„Keď je aktivita na internete a v aplikáciách zapnutá, Google ukladá okrem iných aj tieto informácie:

-vyhľadávania a iné aktivity v službách Googlu, napríklad v Mapách alebo službe Play;

-vašu polohu, jazyk, adresu IP, sprostredkovateľa a údaje o tom, či používate prehliadač alebo aplikáciu;

-reklamy, na ktoré kliknete, alebo zakúpené položky na webe inzerenta;

-informácie vo vašom zariadení (napríklad nedávne aplikácie alebo kontakty, ktoré ste vyhľadávali).

Poznámka: Aktivita sa môže ukladať aj vtedy, keď ste offline.“

Preto, ak chcete, aby Google nepristupoval k vašej polohe a to nijakým spôsobom, tak je potrebné, aby ste vypli i funkciu sledovania aktivity na webe a v aplikáciách. Urobiť tak môžete prostredníctvom stránky myactivity.google.com.

Riadenie aktivity na webe
Zdroj: Vosveteit.sk / Printscreen

Prihláste sa do odberu tých najnovších informácií a správ z portálu VoSveteIt.sk

Odoslaním e-mailu dávate súhlas s podmienkami ochrany súkromia. Nezabudnite odber potvrdiť ešte v e-maile, ktorý Vám bude doručený

Mohlo by Vás zaujímať

Tagy

Martin Borko

Technológie ma fascinujú už niekoľko rokov a to hlavne spotrebná elektronika, ktorá nám dokáže častokrát zjednodušiť každodenné fungovanie. Zároveň však nepohrdnem ani futuristickými technológiami a víziami, o ktorých rád aj píšem.
Close
Close