Spravodajstvo

Google pridáva do vyhľadávača možnosť sledovania zásielok. Pozrite sa, ako môžete zistiť, kde sa Váš balík aktuálne nachádza

Google informuje o novej funkcii, vďaka ktorej si budete môcť vo vyhľadávači sledovať aktuálny stav doručenia Vašej zásielky.

Google opäť o malý kúštik posúva (pozn. redakcie: v dobrom slova zmysle) našu „lenivosť“ dopredu. Na svojom blogu spoločnosť oznámila novú funkciu vyhľadávača Google, ktorá dokáže sledovať aktuálny stav doručovania zásielok z obchodov.

Sledovanie zásielok cez Google

Spoločnosť ohlásila, že v rámci vyhľadávača Google prináša možnosť sledovania zásielok z jednotlivých dopravných služieb. Fungovať má na veľmi jednoduchom princípe. Do vyhľadávania zadáte názov doručovateľskej  spoločnosti spolu s číslom balíka, napr.: “[DHL] 12345679”, a potom potvrdíte jeho vyhľadanie. Následne Vám vyhľadávač Google vyhodí aktuálny stav. Ako by to malo vyzerať v praxi, si môžete pozrieť nižšie na obrázkoch.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
sledovanie zasielok na google_package-tracking
Zdroj: Google

Google ďalej hovorí, že táto služba je aktuálne vo fáze tetovania. Preto nemusí ešte fungovať na 100%. Dostupná je viac menej naprieč celým svetom, pričom aby korektne fungovala, tak sa musia do nej prihlásiť doručovacie spoločnosti. Následne pomocou API súborov bude Google schopný prepojiť výsledky vyhľadávania s aktuálnym stavom doručenia balíka (pozn. redakcie: API je zbierka funkcií a tried, ktoré určujú akým spôsobom sa majú funkcie knižníc volať zo zdrojového kódu programu).

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close