ANDROIDSpravodajstvo

Otestujte si displej svojho Android smartfónu, akú má zobrazovaciu frekvenciu a zároveň si pozrite zoznam zariadení s najvyššou frekvenciou

Pozrite si zoznam Android smartfónov s najvyššou zobrazovacou frekvenciou displeja, ktoré vyčnievajú nad šedým priemerom.

Kvalitu displeja môžeme hodnotiť z viacerých uhlov pohľadu. Väčšina z nás delí displeje smartfónov na AMOLED, OLED  a LCD, pričom vo väčšine prípadoch uprednostňujeme práve AMOLED alebo OLED panel. Nie je to však vždy pravidlom, mnohí uprednostňujú aj LCD panely z viacerých dôvodov. Napríklad kvôli dlhšej životnosti, cene, silnejšiemu podsvieteniu a podobne. Vráťme sa však späť k téme, jedným z ďalších dôležitých kritérií, ktoré postupne naberá dôležitosti je aj zobrazovacia frekvencia displeja. V súčasnosti väčšina dostupných zariadení na trhu ponúka 60Hz, čo predstavuje dostatočnú hodnotu, ale aj napriek tomu sa stále viac ľudí pozerá aj po zariadeniach s vyššou frekvenciou. Nižšie sme si pre Vás preto pripravili zoznam tých „naj“ zariadení z pohľadu zobrazovacej frekvencie displeja, ktoré vyčnievajú nad „šedým priemerom“.

Toto sú tie najlepšie Android zariadenia na trhu z pohľadu Hz

Sharp Aquos Zero 2 — 120Hz / 240Hz

Úplným víťazom tohto rebríčku je smartfón Sharp Aquos Zero 2. Ponúka totiž 6,4“ OLED displej (2340 x 1080 bodov) so zobrazovacou frekvenciou 120Hz, ktorý je schopný simulovať až 240Hz. Okrem nadpriemerného displeja ponúka procesor Snapdragon 855 v  kombinácií s grafickým čipom Adreno 640 GPU, 8GB RAM a 256 GB úložným priestorom.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
sharp_aquos_zero2
Zdroj: produktová fotografia

Sharp Aquos R3 – 120Hz

Hoci spoločnosť Sharp vo svete mobilných zariadení nie je až tak známou, tak na svojom konte má ešte jeden smartfón, ktorý disponuje obrazovkou so 120Hz obnovovaciu frekvenciou. Je ním zariadenia Sharp Aquos R3, ktoré je poháňané procesorom Snapdragon 855 v  kombinácií so 6GB RAM, 128GB úložným priestorom a grafickým čipom Adrenu 640.

Sharp Aquos R3
Zdroj: produktová fotografia

Razer Phone 2 – 120Hz

Ďalším zariadením  vyčnievajúcim nad šedým priemerom je telefón Razer Phone 2. Telefón ponúka 5,7“ QHD displej typu IGZO. Tento typ displeja sa vyznačuje okrem vysokej zobrazovacej frekvencie 120Hz aj rýchlejšími odozvami v porovnaní s konkurenciou (~4ms/štandardný displej vs ~1ms). Zariadenie je ďalej poháňané procesorom Snapdragon 845 v kombinácií so 8GB RAM a 64GB úložným priestorom s možnosťou rozšírenia pomocou pamäťovej karty až do 2TB.

razer phone 2
Zdroj: Razer / produktová fotografia

ASUS ROG Phone 2 — 120 Hz

ASUS ROG Phone 2 je ďalší smartfón z  kategórie herných, ktorý ponúka 6,59“ AMOLED displej so 120Hz zobrazovaciu frekvenciu. Okrem toho je poháňaný procesorom Qualcomm Snapdragon 855 Plus v kombinácií s 12GB RAM a 1TB úložným priestorom typu UFS 3.0. Čerešničkou na torte je podpora Cat 20 LTE (prenosová rýchlosť do 2Gbps).

Asus Rog Phone 2
Zdroj: ASUS

Nubia Red Magic 3s / Nubia Red Magic 3 – 90Hz

Nubia Red Magic 3s, resp. Nubia Red Magic 3 sú ďalšími zariadeniami, ktoré patria medzi najlepšie zariadenia z  pohľadu obnovovacej frekvencie displeja. Ich displeje totiž ponúkajú 90Hz. Nubia Red Magic 3s je vylepšenou verziou zariadenia Magic 3, ktorá ponúka procesor Qaualcomm Snapdragon 855 Plus v kombinácií s 8GB RAM so 128GB vstavanou pamäťou či grafickým čipom Adreno 640.

Red Magic 3s displej_2.jpg
Zdroj: Youtube (GizmoSlip)

ASUS ROG Phone — 90Hz

Ďalším zariadením, ktoré z pohľadu Hz patrí medzi nadštandardné je zariadenia ASUS ROG Phone, ktoré ponúka AMOLED displej (2160 x 1080 bodov) so 90Hz zobrazovacou frekvenciou. Okrem toho zariadenie je poháňané procesorom Snapdragon 845 v kombinácií so 8GB RAM,  512GB úložným priestorom a grafickým čipom Adreno 630.

ROG Phone-1
Zdroj: ASUS

OnePlus 7 Pro / OnePlus 7T Pro / OnePlus 7T – 90Hz

Nuž, prejdime teraz do kategórie zariadení, ktoré nepatria medzi herné, ale medzi „štandardné“ smartfóny. Medzi nimi jednoznačne dominujú smartfóny od spoločnosti OnePlus, ktorá je v  tejto oblasti pravdepodobne najväčším inovátorom. Jej zariadenia OnePlus 7 Pro, OnePlus 7T Pto a OnePlus 7T ponúkajú 90Hz displeje.

OnePlus 7T Pro
Zdroj: Youtube (Marques Brownlee)

Pixel 4 smartfóny – 90Hz

Nuž, hoci smartfóny z  produktovej línie Pixel 4 nepatria medzi tie najvýkonejšie zariadenia na trhu, tak aj napriek tomu vyčnievajú nad konkurenciou v rôznych oblastiach. Okrem softwaru je to aj zobrazovacia frekvencia displejov – 90Hz.

google pixel-4
Zdroj: produktová fotografia

Oppo Reno Ace – 90Hz

Jedným z  najmladšie predstavených telefónov s nadpriemernou zobrazovacou frekvenciou je smartfón Oppo Reno Ace, ktorý ponúka 6,5 OLED displej (2160 x 1080 bodov) s obnovovacou frekvenciou 90Hz. Zariadenie je poháňané procesorom Qualcomm Snapdragon 855 Plus v kombinácií s 12GB RAM a 256GB úložným priestorom. Mimochodom, zariadenie ponúka rýchle nabíjanie do 65W, vďaka ktorému nabijete smartfón z 0% na 100% za menej ako 30 minút.

Oppo Reno Ace
Zdroj: produktová fotografia

Realme X2 Pro

Posledným smartfónom, ktorý sa dostal do nášho zoznamu smartfónov je zariadenie Realme X2 Pro, ktoré ponúka Super AMOLED displej so zobrazovacou frekvenciou displeja 90Hz. Zariadenie je poháňané procesorom Snapdragon 855 Plus v  kombinácií s grafickým čipom Adreno 640, 12GB RAM a 256GB úložným priestorom.

realme X2 Pro 8
Zdroj: produktová fotografia

Koľko Hz má Váš displej smartfónu?

Ak by ste chceli zistiť zobrazovaciu frekvenciu Vášho smartfónu, tak existuje viacero spôsobov ako na to. My Vám dávame do pozornosti buď internetovú stránku Testufo.com, kde si viete otestovať Váš displej v priebehu pár sekúnd, alebo aplikáciu Screen info, ktorú môžete stiahnuť z obchodu Google Play prostredníctvom odkazu nižšie.

screeninfo kolko fps ma displej smartfonu
Zdroj: Vosveteit.sk
Screen Info
Screen Info
Developer: Borja R.Torre
Price: Free

Mimochodom, dovoľte nám zároveň dať Vám do pozornosti jeden z  našich starších článkov, v ktorom sme sa venovali rozdielu medzi rôznymi druhmi displeja. Nájdete ho nižšie.

Vyberáte si nový smartfón? Toto sú hlavné rozdiely medzi LCD vs. OLED vs. AMOLED displejmi

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close