Spravodajstvo

Facebook testuje populárnu funkciu z Instagramu

Facebook potvrdzuje, že aktuálne testuje funkciu „Populárne fotografie“, ktorá by mala fungovať na rovnakom princípe ako Populárne videá.

Sociálne siete sú dnes fenoménom, a  to nie len medzi mladými, ale aj medzi generáciou dnešných tridsiatnikov až štyridsiatnikov. Hoci cieľom každej sociálnej sieti je spájať ľudí, tak to, ako to robia sa vo veľkej miere odlišuje od sieti ku sieti. Skvelým príkladom je Facebook, ktorý sa v poslednej dobe pre mnohých stál skôr informačným kanálom, odkazujúcim na rôzne články, videá a podobne, zatiaľ čo Instagram sa viac sústreďuje na zážitok z fotografií. S tým je aj spojená fanúšikovská základňa. Zatiaľ čo pre Instagram je typickým návštevníkom dospievajúci mladý človek, tak v prípade Facebooku sa pomaly, ale isto zvyšuje vekový priemer. Spoločnosť Facebook tento trend chce pravdepodobne zvrátiť pomocou funkcie „Populárne fotografie“, ktorou sa tak isto chce sústrediť na fotografie. Na novú funkciu upozorňuje portál techcrunch.com.

S  dôrazom na fotografie

Nová funkcia by mala fungovať veľmi podobným spôsobom, ako dnes na Facebooku fungujú videá. Vo veľmi zjednodušenej podobe môžeme túto funkciu opísať ako zobrazovanie tematických videí podľa záujmu používateľa. Používateľ potom ako si pozrie prvé video, tak sa mu následne zobrazí druhé video. A  takto to ide stále dookola. Nová funkcia „Populárne fotografie“ by mala fungovať na rovnakom princípe, kedy používateľ si pozrie jednu fotografiu, následne druhú, tretiu,…

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
Facebook funkcia popularne fotografie
Zdroj: techcrunch.com

Hovorca spoločnosti Facebook pre portál potvrdil, že na tejto funkcii skutočne pracujú. Zároveň povedal, že je aktuálne testovaná na malej vzorke používateľov. Neprezradil však, kedy môžu používatelia Facebooku túto funkciu očakávať vo svojich smartfónoch.

Uvítali by ste túto funkciu aj Vy?

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close