Americká vláda predlžuje licenciu pre Huawei o ďalších 90-dní. Pozrite sa, ako to zdôvodňuje

Američania predlžujú licenciu pre Huawei o ďalších 90 dní, ktorá im umožňuje aj naďalej obchodovať v obmedzenom režime s americkými firmami.

Huawei P20 Lite recenzia
Zdroj: VoSveteIt.sk

Ešte v  priebehu víkendu obehla technologický svet správa, že americká vláda sa chystá predĺžiť licenciu spoločnosti Huawei o  dva týždne. Nuž, prvá časť vety vyššie bola pravdivá, druhá nie. Licencia pre Huawei totiž nebola predĺžená len o 2 týždne, ale o 3 mesiace. Informuje o tom portál Huaweicentral.com.

Dokedy sa bude USA a  Huawei takto naťahovať?

Spoločnosť Huawei bola ešte v  máji tohto roka zaradená americkou vládou na zoznam „nechcených“ spoločností, s ktorými majú americké firmy obmedzené možnosti obchodovania. Dôvodom mali byť podozrenia z možnej špionáže. Odvtedy americká vláda predĺžila licenciu umožňujúcu obchodovanie s americkými spoločnosťami 3-krát. Naposledy sa tak stalo včera. Predĺženie licencie pre Huawei znamená, že môže aj naďalej poskytovať svoje služby existujúcim zákazníkom bez výraznejších obmedzení.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Americká vláda odôvodňuje predĺženie licencie slovami:

„Predĺženie dočasnej všeobecnej licencie umožní Huawei naďalej poskytovať služby zákazníkom v niektorých z najodľahlejších oblastí Spojených štátov, ktorí by inak zostali v tme…“ uviedol vo vyhlásení minister obchodu USA Wilbur Ross.

Len pre zaujímavosť, Wilbur Ross niekoľko dní dozadu uviedol, že aktívne rokujú s Čínou na obchodnej dohode, ktorá by mala znamenať upokojenie vzniknutej situácie na oboch stranách. Podľa dostupných informácií, Američania žiadajú zvýšenie nákupu poľnohospodárskych výrobkov z  USA a otvorenie finančných trhov pre americké spoločnosti, zatiaľ čo Čína požaduje zrušenie dovozných ciel.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre