SpravodajstvoWindows

Najnovšia aktualizácia Windowsu 10 sa nedá nainštalovať na vybrané zariadenia. Toto je dôvod prečo

Veľká novembrová aktualizácia je blokovaná na zariadeniach so starými ovládačmi

Spoločnosť Microsoft začala len pred niekoľkými dňami s distribúciou ďalšej veľkej aktualizácie operačného systému Windows 10, ktorá nesie označenie novembrová aktualizácia 2019 (1909). Väčšina používateľov už v týchto dňoch hlási dostupnosť najnovšej verzie, no vybraní používatelia so staršími zariadeniami hlásia menšie problémy pri pokuse o inštaláciu najnovšej aktualizácie. Na problém upozornil zahraničný portál Techdows.com.

Zastaralé ovládače

Aktualizácia momentálne nie je dostupná pre zariadenia so zastaralými ovládačmi Realtek Bluetooth Radio (verzia 1.5.1012 a staršie). Ak vo svojom zariadení máte ešte túto verziu zvukového ovládača, systém Windows 10 by mal proces aktualizovania stopnúť ešte pred samotným pokusom o inštaláciu.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Je zrejmé, že sa Microsoft konečne poučil z predošlých veľkých aktualizácií a v tomto prípade zvolil pozastavenie distribúcie aktualizácie na vybrané zariadenia. Používatelia, ktorí si chcú najnovšiu aktualizáciu Windowsu 10 tak musia dané ovládače aktualizovať, ináč ich systém jednoducho nepustí ku ďalším krokom v inštalácii.

Stopnuté boli aj predošlé aktualizácie

Keďže spomenuté zvukové ovládače zrejme mali svoje chyby, spoločnosť Microsoft sa rozhodla pre pozastavenie aj starších aktualizácii. Momentálne na podobnú chybovú hlášku narazíte aj pri pokuse o inštaláciu starších verzii ako Windows 10 aktualizácia z mája 2019 (1903) a Windows 10 aktualizácia z októbra 2018 (1809).

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close