APLIKÁCIE A HRYSpravodajstvo

Vydavateľstvo ByteDance, stojace za aplikáciou TikTok, žaluje vládu Spojených štátov amerických

Rázna reakcia vydavateľstva má byť pokusom o zvrátenie nedávno podpísaných výkonných príkazov

Situácia okolo kontroverznej aplikácie TikTok zrejme nebude taká jednostranná, ako si americký prezident Donald Trump pôvodne myslel. Vydavateľstvo stojace za aplikáciou sa totižto voči nedávnym výkonným príkazom ohradilo a už počas zajtrašieho dňa plánuje zažalovať vládu Spojených štátov amerických. Presné znenie žaloby však zatiaľ známe nie je.

ByteDance považuje kroky vlády za protiústavné

Ako informoval South China Morning Post, americká centrála aplikácie TikTok plánuje podať žalobu už zajtra na okresnom súde pre južný okres Kalifornie. I keď oficiálna žaloba ešte na stole nie je, blízke zdroje tvrdia, že spoločnosť ByteDance považuje konanie Donalda Trumpa a jeho administratívy za „protiústavné, pretože nedali spoločnosti šancu reagovať a odôvodnenie administratívy pre podpísanie výkonných príkazov je neopodstatnené“. Pravdepodobnosť pre zvrátenie celej situácie podaním tejto žaloby je zrejme naozaj nízka, no spoločnosť ByteDance nemá iné nástroje na svoju obranu.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Aktuálna situácia ohľadom aplikácie TikTok

Americký prezident Donald Trump len pred niekoľkými dňami podpísal výkonné príkazy pre vládu USA, ktorá má do 45 dní od podpísania príkazov zablokovať čínske aplikácie TikTok a WeChat, ktoré označila administratíva Donalda Trumpa za nebezpečné a vydavateľstvá označil za špionážne nástroje Čínskej komunistickej strany. Zotrvanie aplikácie TikTok však Donald Trump umožnil aj po tomto dátume, no iba v prípade, ak bude jej „americká“ časť predaná americkej spoločnosti. V posledných dňoch sa spomínali iba dvaja veľký hráči – Microsoft a Twitter, ktorí musia do 15. septembra dospieť k dohode. Ako však naznačili už predošlé správy, čínskemu vydavateľstvu sa do predaja svojej aplikácie príliš nechce. Celá situácia je teda viac než len zaujímavá, keďže sa neustále zamotáva.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close