APLIKÁCIE A HRYSpravodajstvo

Do súboja o sociálnu sieť TikTok sa údajne zapája jedna z konkurenčných najväčších sociálnych sietí. Kto prejavil záujem?

Nedávne vyhlásenia Donalda Trumpa zrejme vzbudili pozornosť aj u ďalšieho svetového giganta v rámci sociálnych sietí

Situácia ohľadom kontroverznej aplikácie TikTok, za ktorou stojí čínska spoločnosť ByteDance, sa ešte viac zamotáva. Po vyhláseniach a výzvach Donalda Trumpa, ktorý volá po odkúpení aplikácie jednou z amerických spoločností, sa do súboja údajne zapája ďalší gigant. Už niekoľkokrát spomínanému Microsoftu by podľa známeho denníka The Wall Street Journal mohla skrížiť cestu známa sociálna sieť Twitter.

Twitter prejavil záujem o aplikáciu TikTok

I keď žiadne bližšie detaily o aktuálnej situácii zatiaľ nevieme, správy o tom, že Twitter má záujem o aplikáciu TikTok môžme brať za vysoko relevantné, keďže s nimi prišiel známy zahraničný plátok. Zároveň sa môžme pozrieť na to, ktorý z dvojice Microsoft – Twitter má väčšie šance na úspech.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Spoločnosť Twitter má oproti Microsoftu veľkú výhodu v tom, že sa nejedná o tak veľkého giganta s tak enormne veľkým pokrytím trhu. V prípade akvizície aplikácie TikTok by tak Twitter nepodliehal tak veľkému prešetrovaniu zo strany protimonopolných úradov, čo môže byť pre giganta Microsoft veľký problém.

Nedostatok financií

Pochopiteľne, spoločnosť Microsoft má značnú výhodu pri pohľade na finančné prostriedky, ktorých nemusí mať Twitter dostatok. I keď je sociálna sieť TikTok stále „čerstvá“, dokázala zaujať viac ako 1 miliardu ľudí po celom svete, čo sa určite odrazí aj na prípadnej cene za aplikáciu, prípadne za jej časť.

Veľkou nevýhodou všetkých záujemcov o aplikáciu TikTok však je krátky čas na uzatvorenie dohody s čínskou stranou. Dohoda má byť podľa Donalda Trumpa uzavretá do 15. septembra a je vysoko pravdepodobné, že do tohto dátumu sa jednoducho čínska strana s jednou z amerických spoločností nedohodne.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close