Výkonnostný rebríček AnTuTu zverejnil zoznam najvýkonnejších zariadení za júl. „Známe prémiovky“ by ste hľadali márne

Najnovšie výkonnostné rebríčky AnTuTu jasne poukazujú na fakt, že čínski výrobcovia rozhodne nie sú na zahodenie

Xiaomi Mi 10 Pro_AnTutu
Zdroj: Youtube (Brandon Le Proktor)

Známy výkonnostný rebríček AnTuTu prišiel po mesačnej pauze s ďalšími zaujímavými rebríčkami zo sveta Android zariadení. Vo svojej najnovšej správe zverejnil nie len rebríček najvýkonnejších smartfónov s operačným systémom Android, ale aj rebríček najvýkonnejších zariadení zo strednej triedy. Pri pohľade na oba rebríčky je jasné, že čínski výrobcovia sú po papierovej výkonnostnej stránke jednoznačne špičkou trhu.

Procesor Snapdragon 865 kraľuje výkonnostnému rebríčku

Zoznam najvýkonnejších vlajkových lodí, ktorý pozostáva z 10 zariadení s priemerným výkonom z obdobia 1. júla do 31. júla pozostáva z viacerých známych zariadení, ktoré však v našich končinách tak často nenájdete. Kráľom celého výkonnostného rebríčku je OPPO Find X2 Pro, ktorý získal priemerný skóre až 613 048 bodov. Druhú priečku obsadil jeho súrodenec s menšou porciou RAM, pričom získal taktiež úctyhodných 606 490 bodov. Tretiu priečku obsadil vlajkový smartfón od populárneho XiaomiRedmi K30 Pro so skóre 601 706 bodov.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
antutu najvykonnejsie smartfony za jul 2020
Zdroj: AnTuTu

Ako môžete sami vidieť, na zozname sa nachádza hneď niekoľko zvučných mien, no prémiový model od spoločností ako Samsung či Huawei by ste na zozname hľadali márne. Spôsobené to je podľa všetkého najmä procesorom Snapdragon 865, ktorý doslova kraľuje celému výkonnostnému rebríčku a jeho veľký výkon je nepopierateľný.

Výkonnostný rebríček smartfónov strednej triedy

antutu vykonnostny rebricek smartfonov strednej triedy jul 2020
Zdroj: AnTuTu

Druhým zverejneným rebríčkom je už spomínaný rebríček najvýkonnejších smartfónov strednej triedy, ktorý obsahuje taktiež niekoľko zvučných mien, pričom tentokrát na ňom nájdeme viacero reprezentantov nájme od čínskeho Xiaomi, respektíve podznačky Redmi. Na vrchole rebríčka sa opäť nachádza reprezentant spoločnosti OPPO, model Reno3 5G so skóre 442 965 bodov. Druhú a tretiu priečku obsadili smartfóny Redmi 10X 5G a Redmi 10X Pro 5G so skóre takmer 400 000 bodov. Na zozname sa však nachádzajú aj smartfóny ako Huawei Note 7 a Nova 7 Pro, či Redmi K30 5G. Veľkým paradoxom však v tomto prípade je, že rebríčku kraľujú zariadenia s procesormi od spoločnosti MediaTek, ktoré väčšina používateľov nemá príliš v láske.

Poznámka redakcie: vo vyššie spomenutých rebríčkoch AnTuTu sa nachádzajú aj smartfóny, ktoré nie sú dostupné mimo čínskeho trhu.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre