Samsung bude v najbližších rokoch vyrábať špeciálne mikročipy pre gigantov ako Cisco a Google

Obaja technologickí giganti z USA zadali špeciálne objednávky pre juhokórejského výrobcu, ktorý ma čipy navrhovať aj vyrábať.

Samsung Galaxy M30
Zdroj: Youtube (GSMArena Official)

Stane sa spoločnosť Samsung v najbližších rokoch najväčším výrobcom mikročipov na svete? I keď je juhokórejský výrobca elektroniky, ale aj polovodičov od tohto bodu stále vzdialený, v najbližších rokoch by sa mohla karta obrátiť práve v jeho prospech. Začiatkom tohto roka sa podľa portálu ETNews podarilo spoločnosti Samsung uzatvoriť dohodu s americkými gigantmi Cisco a Google, ktorí požiadali o dodávky, výrobu a celý vývoj špeciálnych mikročipov. I keď detaily nepoznáme je očividné, že nepôjde o malú a krátkodobú zákazku.

Cisco a Google požadujú vývoj a výrobu úplne od začiatku

Americký telekomunikačný gigant Cisco údajne začiatkom tohto roka požiadal juhokórejskú spoločnosť Samsung Electronics o návrh a výrobu čipov, ktoré budú „súčasťou telekomunikačnej siete novej generácie“, informuje juhokórejský spravodajský portá.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Podobnú dohodu sa podarilo uzatvoriť aj spoločnosti Google, ktorá však požiadala o návrh, respektíve vývoj a následnú výrobu špeciálnych mikročipov určených do senzorov pre monitorovanie a sledovanie pohybu tela.

V oboch prípadoch žiadajú spoločnosti vývoj mikročipov od úplného začiatku, takže nepôjde o čistú výrobu už známej technológie. Obom firmám tak spoločnosť Samsung Electronics bude produkovať mikročipy s konkrétnymi vlastnosťami, špecifikáciami, ako aj technológiami, ktoré spoločnosti Cisco a Google požadujú.

Samsung sa môže stať najväčším výrobcom mikročipov už čoskoro

Detaily samotných objednávok zatiaľ nepoznáme, no pri pohľade na aspoň stručné zadanie oboch amerických spoločností a pri pohľade na to, o akých technologických gigantov ide, môžme bezproblémovo určiť že ide o obrovské zákazky za nemalý obnos peňazí. Ak sa všetky požiadavky výrobcov podarí juhokórejskej spoločnosti splniť môžme počítať s tým, že jej cieľ byť najväčším výrobcom mikročipov na svete bude opäť o čosi bližšie, v tomto prípade možno aj úplne na dosah.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre