AutáSpravodajstvo

ŠKODA prezrádza počet predaných áut vrátane zisku za prvý polrok

Za posledný polrok sa automobilke podarilo dodať takmer 430 tisíc automobilov, pričom záujem o nej stále rastie

Celosvetová pandémia spôsobená ochorením COVID-19 mala za následok hlboký ekonomický prepad takmer všetkých spoločností na svete a to v naozaj všetkých odvetviach priemyslu. Veľké straty zaznamenal aj automobilový priemysel, čo rozhodne ovplyvnilo všetky automobilky v našich končinách. S najnovšími číslami však len prednedávnom prišla susedná automobilka ŠKODA, ktorá ohlasuje pomerne dobré čísla a to aj napriek negatívnym vplyvom, ktoré pandémia nového koronavírusu spôsobila. Pochopiteľne, pri porovnaní s minulým rokom o zelených číslach hovoriť nemôžme.

Škodovka zaznamenala zisk na úrovni 228 miliónov eur

Podľa oficiálnej tlačovej správy dosiahla spoločnosť ŠKODA AUTO v prvej polovici roku 2020 tržby na úrovni 7.55 miliárd eur, pričom prevádzkový zisk spoločnosť dosiahol 228 miliónov eur. Pomerne slušné zelené čísla dosiahla česká automobilka aj napriek tomu, že na celých 39 dní musela úplne odstaviť svoje výrobné závody v Českej republike, pričom musela pozastaviť všetky predajné kanály. Najkritickejším bol údajne mesiac apríl. Aj napriek všetkým skutočnostiam však dosiahla návratnosť tržieb hranicu 3,0%.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Počet dodaných vozidiel atakuje hranicu 430 tisíc za polrok

Napriek nepriaznivej situácii na domácom, ako aj európskom trhu však automobilka dokázala počas posledných 6 mesiacov dodať viac ako 426 700 vozidiel. Automobilka zároveň informovala, že už od júna zaznamenáva pozitívne účinky programov reštartovania spoločnosti, ktoré boli prispôsobené každému trhu. Úspech programov potvrdzuje aj počet objednávok na nové automobily, ktoré len nedávno prekročili minuloročnú úroveň.

„ŠKODA AUTO sa v posledných rokoch darilo dobre a má solídne finančné základy. V reakcii na súčasnú výnimočnú situáciu spôsobenú pandémiou COVID-19 sme okamžite zaviedli komplexné opatrenia na stabilizáciu predaja, tržieb a prevádzkového zisku. Tieto opatrenia sa už ukazujú ako účinné a touto cestou budeme v nasledujúcich mesiacoch dôsledne pokračovať. Som presvedčený, že ŠKODA sa z tejto situácie vynorí ešte silnejšie, “ uviedol generálny riaditeľ ŠKODA AUTO Bernhard Maier.

ŠKODA vo svojej nedávnej tlačovej správe zároveň prezrádza, že za posledného pol roka investovala do hmotného majetku až 261 miliónov eur. Potvrdzuje to plány automobilky, ktorá plánuje investovať nemalé sumy do rozvoja spoločnosti, ako aj do budúcnosti.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close