Oppo 15. júla ukáže technológiu, pomocou ktorej bude možné nabiť batériu smartfónu do 10 minút

Oppo posunie technológiu rýchleho nabíjania na novú úroveň

MIUI 11 Animacia rychleho nabijania
Zdroj: Vosveteit.sk

Hoci spoločnosť Oppo v našich končinách nie je až tak známou, tak aj napriek tomu patrí medzi najväčších výrobcov smartfónov na svete. Okrem iného ide o spoločnosť, ktorá kontinuálne posúva hranice rýchleho nabíjania na novú úroveň. 

Spoločnosť ešte v októbri minulého roka predstavila smartfón OPPO Reno Ace. Ide o smartfón, ktorý priniesol technológiu rýchleho nabíjania pri výkone 65W. V praxi to znamená, že batériu zariadenia s kapacitou 4 000mAh je možné nabiť z 0% na 100% za 35 minút. V priebehu tohto roka spoločnosť ešte predstavila zariadenie Ace 2, ktoré tak isto vyčnieva technológiou rýchleho nabíjania pri výkone do 40W.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Spoločnosť prostredníctvom sociálnej siete Twitter len pár hodín dozadu publikovala krátke niekoľko sekundové video, ktoré zachytáva okrem dátumu, aj číslicu 125W.

V statuse nižšie konkrétne píše:

„Ak nechcete čakať na nabíjanie, čakanie je takmer ukončené. 👀 #FlashForward“

Spoločnosť tak jasne dáva najavo, že 15. júna sa chystá predstaviť technológiu rýchleho nabíjania pri výkone do 125W. Odhadovaná rýchlosť nabitia batérie s kapacitou 4 000mAh, by sa mala tak pohybovať na úrovni okolo 10 minút.

V súčasnosti nevieme, či spoločnosť predstaví aj nový smartfón, alebo len samotnú technológiu. Len pre zaujímavosť, na obdobnej technológii pracuje aj spoločnosť Xiaomi. Očakáva sa, že Xiaomi túto technológiu predstaví spolu s uvedením smartfónu Xiaomi Mi Mix 4, alebo Xiaomi Mi 10 Ultra.

Via Neowin.net

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre