Xiaomi si dalo patentovať zvláštny dizajn smartfónu, ktorý vyčnieva z radu súčasných zariadení

Aj takto by mohli v budúcnosti vyzerať smartfóny

Xiaomi Patent_vizualizacia zvlastneho smarfonu_3
Zdroj: phonearena.com

Xiaomi je spoločnosť, ktorá sa v minulosti pokladala za výrobcu, ktorý sa rád „inšpiroval“ u konkurenčného Apple. Plynúcim časom sa však ponímanie tejto spoločnosti postupne mení, hoci z času na čas predstaví aj zariadenia, ktoré sú veľmi podobné konkurencií (napr. Amazfit GTS). Dôvodom je, že Xiaomi sa stalo vo viacerých oblastiach inovátorom.

Najnovšie  spoločnosť získala pozornosť v spojitosti so zvláštnym smartfónov, aký sme doposiaľ ešte nevideli. Vzhľad zariadenia sa sústreďuje na dve veci. Sú nimi displej a kamera, ktorých implementácia nie je vôbec bežnou.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Hlavný displej obopína hrany zariadenia, podobne ako to bolo v prípade smartfón Mi Mix Alpha, ktorý spoločnosť ukázala koncom minulého roka. Druhým dychom však treba dodať, že na zadnej strane je umiestnený ďalší displej, ktorý je čiastočne oddelený od predného.

Xiaomi Patent_vizualizacia zvlastneho smarfonu_2
Zdroj: phonearena.com

Zadný displej zaberá približne 2/3 zadnej steny a pravdepodobne bude okrem iného slúžiť aj za účelom selfie fotografií. Keď už hovoríme o fotoaparáte, tak zariadenia by malo disponovať iba jednou, ale o to masívnejšou kamerou, ktorá zaberá zvyšok zadnej strany zariadenia.

Kamera smartfónu okrem toho, že je masívnejšou, tak podľa ďalších vizualizácií patentu dochádza aj k jej čiastočnému vysúvaniu. Vizualizácia tejto funkcie pripomína mechanizmus, ako je využívaný napríklad pri profesionálnych kamerách, kde je možné pracovať s objektívom fotoaparátu.

Xiaomi Patent_vizualizacia zvlastneho smarfonu
Zdroj: phonearena.com

Tento spôsob práce s kamerou spolu s displejom umiestneným v zadnej stene samozrejme vyvoláva viacero otázok týkajúcich sa nie len životnosti, ale aj odolnosti smartfónu, ktorá pravdepodobne nebude ideálnou za podmienky, ak Xiaomi nepoužije odolnejšie materiály.

V každom prípade, koncept smartfónu vyzerá vcelku zaujímavo, pričom je otázna, či telefón niekedy uzrie svetlo sveta.

Ako by sa Vám páči takýto koncept zariadenia? Dajte nám nižšie v komentároch vedieť.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre