AppleBezpečnosťSpravodajstvo

Používatelia iPhone telefónov s verziou iOS 13.5.1 hlásia závažný problém. Patríte medzi nich aj Vy?

Problémom majú byť aplikácie bežiace na pozadí smartfónu

iPhone zariadenia vo všeobecnosti patria medzi smartfóny so skvele optimalizovaným operačným systémom, ktorý je plynulý, rýchly a prehľadný. Nie však vždy, všetko funguje tak ako má. Portál macrumors.com poukazuje na softvérovú chybu smartfónov iPhone, ktoré bežia na operačnom systéme iOS 13.5.1.

Problémy s batériou sú na dennom poriadku

Portál píše, že stovky používateľov iPhone zariadení hlásia problémy s batériou, ktorá sa neúmerne rýchlo vybíja. V niektorých prípadoch zariadenia dokonca vydržia pracovať len niekoľko hodín zo dňa. Za týmto problémom majú stať aplikácie bežiace na pozadí smartfónu, ktoré neúmerne spotrebovávajú batériu zariadenia.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

„Pred niekoľkými dňami som si kúpil nový iPhone 11 a moja batéria stráca na kapacite veľmi rýchlo. Problémom je aplikácia Music App, ktorú som dokonca ešte nepoužil, pričom beží na pozadí viac ako 18 hodín,  spotrebovala 95% mojej batérie. Zároveň sa mi môj telefón z toho prehrieva. Mám obavy, že to zabije moju batériu v novom telefóne.“ píše jeden z majiteľov nového iPhone telefónu.

S obdobným problémom, ktorý popísal jeden z majiteľov iPhone 11 zariadenia, sa pritom stretáva viacero používateľov.

Apple Music beziaci na pozadi_problem s bateriou
Zdroj: macrumors.com

Portál ďalej píše, že s týmto problémom sa stretávajú používatelia smartfónov bežiacich s iOS vo verzii 13.5.1. Macrumors ďalej dodáva, že niektorým používateľom sa problém podarilo vyriešiť pomocou prinútenia zastavenia fungovania aplikácie, reštartovaním zariadenia a jej odstránením a následným nainštalovaním. V prípade, ak by toto riešenie nefungovalo, tak má údajne pomôcť spravenie továrenského reštartovania zariadenia.

Zároveň treba dodať, že problém s neúmernou spotrebou batérie by mal byť vyriešený nadchádzajúcou aktualizáciou softwaru, ktorá by mala prísť v priebehu budúceho týždňa.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close