Hlasy fanúšikov Samsungu volajúce po procesoroch Qualcomm pravdepodobne opäť nebudú vypočuté

V Európe a v ďalších regiónoch bude Galaxy Note 20 pravdepodobne dodávaný s procesmi Exynos

Samsung Exynos
Zdroj: Samsung

Predstavenie nových vlajkových smartfónov zo série Galaxy Note 20 od spoločnosti Samsung je už naozaj za rohom. Predstavenie očakávame už o necelý mesiac, no niektoré zásadné informácie o smartfóne sa dozvedáme už vopred. Najnovšie uniknuté informácie však zrejme veľkú časť fanúšikov spoločnosti Samsung nepotešia.

Samsung neupúšťa od procesoru Exynos na vybraných trhoch

S najnovšími odhaleniami pôvodne prišiel známy zahraničný leaker vystupujúci pod prezývkou Ice universe, ktorý na sociálnej sieti Twitter zverejnil informáciu o tom, že nová séria smartfónov Galaxy Note 20 bude poháňaná procesorom Exynos 990 od Samsungu. Tieto informácie neskôr potvrdil aj redaktor portálu XDA Developers, Max Weinbach.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Pre fanúšikov a zákazníkov spoločnosti Samsung v našich končinách, čiže na európskom trhu, ale aj pre zákazníkov na Blízkom východe a v Afrike, to sú naozaj zlé správy. Séria Galaxy Note totižto už dlhé roky prichádza na trhy v dvoch verziách – verzia s procesorom Exynos je vždy dostupná vo vyššie spomenutých regiónoch, pričom verzia s procesorom Snapdragon je vždy dostupná v ostatných častiach sveta. Nie len že spoločnosť Samsung ponúka niektorým zákazníkom značne rozličný produkt, ale ešte ich „okráda“ o veľkú časť výkonu.

Výkonnostný rozdiel je značný

Každoročný súboj vlajkového procesoru Snapdragon od spoločnosti Qualcomm a vlajkového Exynosu od Samsungu vyhráva prvý spomenutý, čiže procesor Snapdragon. Tento rok však bude výkonnostný rozdiel medzi použitými procesormi ešte väčší. Samsung totižto plánuje vybaviť smartfóny Galaxy Note 20 procesorom Snapdragon 865+, ktorý bol predstavený len nedávno. Na druhú stranu, zákazníkom v našom regióne ponúkne variant s procesorom Exynos 990, ktorý poháňa aj sériu Galaxy S20 a ktorý nestíha ani bežnému modelu Snapdragon 865.

Pozdávajú sa Vám takéto praktiky zo strany spoločnosti Samsung, alebo je to podľa vás nešťastné riešenie, ponúkať na vybraných trhoch oveľa menej výkonnejšie modely z identickej série? Podeľte sa s nami o Váš názor v komentároch.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre