HuaweiSpravodajstvo

HarmonyOS 2.0: Huawei pravdepodobne už čoskoro posunie svoj operačný systém na novú úroveň

K predstaveniu by malo dôjsť počas konferencie HDC 2020, ktorá sa bude konať 11. septembra

Spoločnosť Huawei je už viac ako 1 rok v ekonomickom konflikte s americkou vládou. Dôvodom je, že USA označilo Huawei ako bezpečnostnú hrozbu pre krajinu. Spoločnosť Huawei sa samozrejme bráni, že to nie je pravda, pričom žiada, aby boli zverejnené dôkazy, ktoré by potvrdzovali tieto tvrdenie. Doteraz sa tak nestalo. Na druhej strane, USA uvalilo na Huawei sankcie. Prvé kolo sankcií spočívalo hlavne v tom, že došlo k obmedzeniu spoločnosti vo využívaní amerických produktov a služieb. Druhé kolo sankcií, ktoré bolo oznámenie len niekoľko mesiacov dozadu, zatiahlo do tohto konfliktu aj neamerické firmy, ktoré využívajú americké technológie na výrobu svojich produktov a služieb, ktoré predávajú spoločnosti Huawei. Nové opatrenia mali najväčší dopad na taiwanského výrobcu procesorov, spoločnosť TSMC, ktorá už nemôže prijímať nové objednávky od Huawei.

Huawei bude pravdepodobne najväčším predajcom smartfónov za 2. kvartál 2020 a to aj napriek sankciám

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Huawei nenechal však všetko na náhodu, ešte v priebehu minulého roka predstavil operačný systém HarmonyOS, ktorý bol dlho  v meritu pozornosti nie len laickej verejnosti, ale aj viacerých médií. Plynúcim časom, však táto téma išla vcelku do úzadia, teda až doteraz.

HarmonyOS 2.0 – jeden OS, ale mnoho zariadení

Huawei by mohol už čoskoro predstaviť novú verziu operačného systému HarmonyOS. Na tému upozorňuje portál Gizchina.com, ktorý ďalej píše, že k predstaveniu by mohlo dôjsť popri predstavení produktovej rady smartfónov Mate 40.

Harmony OS casova os vyvoj (1)
Zdroj: IDC 2019 (Huawei stream)

K predstaveniu novej verzie HarmonyOS 2.0 by malo podľa dostupných informácií dôjsť v priebehu HDC 2020 konferencie, ktorá sa bude konať 11. septembra. Nová verzia operačného systému by mala rozšíriť jeho kompatibilitu o ďalšie zariadenia. Pôjde napríklad o chytré hodinky, počítače a notebooky, smartfóny, autá a podobne. Spoločnosť Huawei v minulosti operačný systém propagovala ako „jeden systém pre všetky typy produktov“. Inými slovami, HarmonyOS by mal poháňať viac druhov zariadení.

HarmonyOS
Zdroj: Huawei (Twitter)

Okrem iného treba dodať, že spoločnosť si len nedávno dala registrovať ochranné známky k značkám HarmonyOS. Ide napríklad o značky HONOR HarmonyOS, HUAWEI ARK OS, Amon OS, HarmonyOS Linked, HarmonyOS Connected, AIRGlass, Home Mate, Hi City, Hi Lens, a podobne.  Možno tak usudzovať, že spoločnosť plánuje „expanziu“ operačného systémy HarmonyOS na ďalšie zariadenia v dohľadnej budúcnosti.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close