HuaweiSpravodajstvo

Huawei bude pravdepodobne najväčším predajcom smartfónov za 2. kvartál 2020 a to aj napriek sankciám

Huawei by mohol 2. kvartál tohto roka ukončiť ako najväčší predajca smartfónov na svete

A žeby predsa? So zaujímavými správami týkajúcimi sa objemu predajov smartfónov prišiel zahraničný portál money.udn.com, ktorý píše, že Huawei by mohol byť lídrom v predajoch smartfónov za uplynulý kvartál tohto roka.

Pred pár dňami sme mohli čítať správy, že v máji Huawei prekonal v predajoch spoločnosť Samsung, už druhý mesiac po sebe. Pravdepodobne tomu nebolo inak ani v priebehu júna, resp. objem predaných smartfónov spoločnosti Samsung nedobehol náskok predajov čínskeho technologického giganta.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Money.und.com píše, že celkové dodávky smartfónov spoločnosti Samsung mohli poklesnúť za uplynulý kvartál o približne 30% v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Dôvodom je pretrvávajúca pandémia, ktorá v podstate zasiahla väčšinu regiónov sveta. Na druhej strane sa píše, že dodávky smartfónov spoločnosti Huawei boli poznačené aktuálnou situáciou len v minimálnej miere. Treba však dodať, že Huawei hoci pri pohľade na celkové čísla predal približne rovnaké množstvo smartfónov, tak významný podiel má na tom domáca Čína, kde spoločnosť mala pokryť 60% trhu, zatiaľ čo Samsung len 1%. Inými slovami, Čína ťahá Huawei dopredu, zatiaľ čo v iných regiónoch klesá.

Len pre pripomenutie, v priebehu apríla spoločnosť Huawei v celosvetovom merite pokryla 19% trhu, pričom Samsung „len“ 17%. V priebehu mája sa podarilo spoločnosti Samsung pokryť už 19,6% trhu, pričom Huawei  predbehol kórejského giganta len o 0,1%.

Huawei mala potiahnuť dopredu hlavne domáca Čína

Analytici tento úspech spoločnosti Huawei pripisujú hlavne tomu, že Čína sa relatívne rýchlo zotavila s aktuálne prebiehajúcou pandémiou, pričom k otváraniu zavretých obchodov došlo už koncom marca, zatiaľ čo v iných regiónoch sveta začalo dochádzať práve k zavádzaniu karantén a ďalších reštrikčných opatrení. Inými slovami, Huawei predával, zatiaľ čo ostatní mali „zavreté prevádzky“.

Otázny bude výsledok spoločnosti Huawei v zostávajúcom roku. Dôvodom sú nové sankcie zo strany Američanov, ktoré majú vplyv na dodávku jednotlivých komponentov pre smartfóny spoločnosti. Najväčšou prekážkou je, že USA novými reštrikciami obmedzilo možnosti nakupovania jednotlivých komponentov od aj neamerických spoločností, ktoré využívajú na ich výrobu americké technológie. Tieto nové sankcie ovplyvnili hlavne kooperáciu so spoločnosťou TSMC, od ktorej Huawei odoberá značnú časť procesorov pre svoje smartfóny. Zároveň treba povedať, že vo viacerých regiónoch došlo k zmierneniu reštrikcií. Nehovor viac o tom, že spoločnosť aj naďalej nemôže využívať americké služby a tovary.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close