Xiaomi Mi TV Stick sa neočakávane objavila v jednom z európskych e-shopov! Nízkou cenou určite zaujme viacerých

Očakávaná najkompaktnejšia verzia Android TV od spoločnosti Xiaomi sa zrejme už čoskoro začne predávať aj na európskom trhu

xiaomi mi tv stick u
Zdroj: Mi Store Portugal

Populárny výrobca elektroniky Xiaomi si pre svojich fanúšikov pripravuje ďalšie prekvapenie, o ktorom sa povráva už niekoľko mesiacov. Predstavenie a oficiálne spustenie predaja dlho očakávanej Xiaomi Mi TV Stick je totižto na spadnutie a to aj na starom kontinente, čiže na európskom trhu, čo potvrdzuje nedávno zverejnený produkt priamo na stránkach Mi Store Portugal. I keď ku oficiálnemu predstaveniu tohto produktu ešte nedošlo, oficiálny portugalský predajca uvádza nie len najbližšie detaily o zatiaľ najkompaktnejšej TV od Xiaomi, ale zároveň aj jej cenu, ktorá určite viacerým z vás vyčarí úsmev na tvári.

Xiaomi Mi TV Stick a jej špecifikácie

Spoločnosť Xiaomi sa vydala jasnou cestou – odstrániť čo najviac zbytočných káblov, zredukovať veľkosť a umožniť ešte jednoduchší prenos celého zariadenia. Mi TV Stick je naozaj výborným kompromisom medzi všetkými tromi spomenutými aspektami, keďže je väčšia ako klasické USB, no zároveň ju nie je nutné nijak ukladať, ani skrývať – jednoducho ju pripojíte priamo do HDMI portu do vašej TV.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Samozrejmosťou je operačný systém Android TV 9.0 a s ním spojené funkcie ako služba Chromecast, Google Assistant, obchod Google Play a množstvo predinštalovaných aplikácií – Netflix, či Prime Video v regiónoch kde je táto služba podporovaná.

Mi TV Stick bohate postačuje väčšine domácností, keďže podporuje výstupné rozlíšenie 1920 x 1080 pri štandardných 60 snímkoch za sekundu. O celkový výkon sa stará štvorjadrový procesor Cortex A53 a 1 GB RAM, pričom k dispozícii je až 8 GB interného úložného priestoru.

K Mi TV Stick bude dodávaný aj obľúbený diaľkový ovládač, ktorý je už tradíciou pri Mi TV produktoch. Kompaktný Bluetooth ovládač je nie len intuitívny a neobsahuje žiadne zbytočné tlačidlá, ale zároveň umožňuje hlasové ovládanie. Samozrejme, vďaka pripojeniu Bluetooth nie je nutné ovládačom mieriť priamo na TV, čo je ešte stále neduh ovládačov s infračerveným portom.

xiaomi mi tv stick
Zdroj: Mi Store Portugal

Väčšinu vyššie spomenutých informácií však verejnosť poznala už dávnejšie, keďže spoločnosť Xiaomi príliš produkt neskrývala. Najväčšou záhadou však bola cenovka tohto zariadenia a to najmä v našich končinách. Ak nedošlo ku omylu na portugalskom oficiálnom e-shope, môžme počítať s tým, že produkt sa bude na európskom trhu predávať už za 39,99 eur. Aktuálne sa však produkt nedá kúpiť ani na portugalských stránkach, ktoré umožňujú iba zaslanie notifikácie v prípade, že bude produkt naskladnený.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre