Xiaomi pracuje na nových funkciách pre aplikáciu Kamera v MIUI 12 nadstavbe. Pozrite si ich prehľad

Natívna aplikácia kamery v MIUI 12 dostane do vienka niekoľko nových funkcií

Xiaomi Mi 9 kamera
Zdroj: Vosveteit.sk, Youtube (gsmarena)

Xiaomi smartfóny sú vcelku populárnymi. Odhliadnuc od pomeru cena : výkon, tak používatelia ich obľubujú aj vďaka nadstavba MIUI, ktorá je skvele optimalizovanou. Nie tak dávno spoločnosť predstavila najnovšiu verziu tejto nadstavby, pričom ju začala postupne uvoľňovať pre jednotlivé modely smartfónov.

Hoci spoločnosť počas predstavenia nadstavby ukázala vcelku bohatú nádielku nových funkcií, tak aj napriek tomu Xiaomi plynúcim časom pridáva nové. Pred pár dňami sme mohli čítať napríklad o novej správe úrovne hlasitosti naprieč aplikáciami, novému režimu úsporného režimu batérie a podobne.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Xiaomi postupne vylepšuje natívnu aplikáciu kamery

Tentokrát sa do pozornosti dostáva natívna aplikácia fotoaparátu, ktorá by mohla čoskoro dostať čoskoro niekoľko nových funkcionalít. Portál xda-developers.com poukazuje najnovšie na populárny režim „astrophotography“, ktorý môžeme aktuálne nájsť v telefónoch Pixel od spoločnosti Google. Ide o špeciálny režim, ktorý je prispôsobený k foteniu nočnej oblohy. Pomocou tohto režimu by malo byť možné fotiť napríklad hviezdy, pričom výsledná fotografia bude „očistená“ od rušivých elementov, ako je napríklad šum spôsobený nedostatkom svetla.

MIUI 12_rezim fotenia nocnej oblohy
Zdroj: xda-developers.com

Nový režim fotenia nočnej oblohy však nie je jedinou novinkou, na ktorej Xiaomi pracuje. Nie tak dávno sa objavila vo vývojárskej verzii aplikácie MIUI kamera funkcia klonovania. Vo svojej podstate vyžaduje statické pozadie, pričom používateľ bude môcť „naklonovať“ pohybujúce sa osoby, či predmety. V súčasnosti je dostupná vo vybraných vývojárskych verziách MIUI nadstavby. Na funkciu rovnako upozorňuje portál xda-developers.com.

Ďalšia funkcia, ktorá sa objavila v testovacích zostaveniach aplikácia kamery pre MIUI 12 je nová podpora dotykových gest na celej obrazovke. Podpora gest  v podstate poskytuje ľahší prístup k ďalším režimom a nastaveniam v aplikácii MIUI Kamera. Pre lepšiu ilustráciu ako fungujú nové dotykové gestá, si môžete pozrieť video nižšie.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre