NávodySpravodajstvo

Pozrite sa, ako môžete vypnúť notifikácie zo stránok, ktoré Vás neprimerane obťažujú

Otravujú Vás notifikácie z jednotlivých stránok? Pozrite sa, ako ich môžete vypnúť

Notifikácie sú vcelku užitočným nástrojom obzvlášť keď chcete zostať nepretržite informovaný. Niektoré webové stránky to s ich rozosielaním však preháňajú. Vzhľadom na to, že viackrát ste nám písali s týmto problémom, tak by sme Vám chceli ukázať jednoduchý postup, ako môžete tieto notifikácie obmedziť, alebo vypnúť.

Pozrite sa, ako môžete vypnúť notifikácie

Hneď v úvode treba povedať, že samotný prevádzkovateľ vo väčšine prípadov nie je schopný odosielanie týchto notifikácií vypnúť konkrétnej osobe. Dôvodom je, že tieto dáta sú anonymizované. Pre lepšiu ilustráciu, nižšie si môžete pozrieť ako tieto dáta vidí prevádzkovateľ webu.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
notifikacie (2)
Zdroj: Vosveteit.sk

Prevádzkovateľ webu sa vie len pozrieť, koľkokrát používateľ napríklad klikol na notifikáciu, z akej krajiny je, kedy ste sa prihlásili k odberu a podobne. Zároveň však treba dodať, že  prevádzkovateľ webu  nevidí IP adresu a vzhľadom na to, že pri prihlásení používateľ nezadáva žiadne identifikačné údaje, tak ho jednoducho nemôže odhlásiť. Jednotlivé systémy, ktoré  spravujú odosielanie notifikácií  zamedzujú prevádzkovateľov webstránok, aby videli IP adresy a namiesto nich ukazujú ID (anonymizovaný kód, ktorý prevádzkovateľ webu nevie prideliť k používateľovi).

Najjednoduchším spôsobom ako vypnúť prijímanie notifikácií v prípade Android smartfónov, je prostredníctvom podržania notifikácie, kedy Vám potom vyskočí možnosť vypnutia zobrazovania notifikácií z danej aplikácie.

Ako vypnut notifikacie pre prehliadac chrome
Zdroj: Vosveteit.sk

Tento postup má výhodu v tom, že obmedzíte prijímanie všetkých notifikácií. Nevýhodu má zas v tom, že notifikácie obmedzíte pre všetky stránky, kde ste sa prihlásili k odberu, a to aj z tých, od ktorých chcete odoberať správy aj naďalej.

V prípade, ak by ste chceli zrušiť odber notifikácií len od vybraných stránok, tak potom je potrebné otvoriť prehliadač. Kliknite na 3 bodky vo vrchnej časti, otvorte Nastavenia > Upozornenia >  teraz zrolujte stránku nižšie a zvoľte webovú stránku, ktorej chcete obmedziť odosielanie notifikácií, a následne jej budete môcť vypnúť odosielanie správ (ide o položku Zobraziť upozornenia).

TIP: Ak by ste chceli napríklad len vypnúť zvukové signály, tak stránke znížte prioritu na nízku

Chrome_zmena priority notifikacii
Zdroj: Vosveteit.sk

V prípade počítačov je postup veľmi podobný

V prípade počítačovej verzie prehliadača Chrome je postup veľmi podobným. Otvorte si Nastavenia prehliadača (3 bodky vo vrchnej lište) > v sekcii Ochrana súkromia a zabezpečenie kliknite na Nastavenia webu > po tom kliknite na Upozornenia > potom zvoľte stránku a kliknite na tri bodky. Následne budete môcť vypnúť notifikácie (zvoľte možnosť odstrániť).

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close