HuaweiSpravodajstvoTechnológie

Huawei si nechal patentovať smartfón s výsuvným objektívom, podobným ako pri bežných fotoaparátoch

Čínsky výrobca chce zrejme posunúť možnosti smartfónovej fotografie na ešte vyššiu úroveň

Spoločnosť Huawei patrí už dlhé roky medzi popredných inovátorov vo svete smartfónov, ako aj v segmente smartfónových fotoaparátov. Práve v segmente fotoaparátov v smartfónoch dominuje trhu už dlhé roky, pričom každoročne smartfóny tohto čínskeho výrobcu ovládnu fotografický rebríček DXOMARK. Ani takéto úspechy však čínskemu telekomunikačnému gigantovi zrejme nestačia, keďže pracuje na ďalšej technológii, ktorá by mohla radikálne zmeniť smartfóny.

Huawei sa nechal inšpirovať overenou technológiou z fotoaparátov

Najnovšie odhalenia portálu TigerMobiles naznačujú, že spoločnosť Huawei pracuje na zariadení, ktoré by disponovalo zadným výsuvným, respektíve vymeniteľným objektívom, podobne, ako je tomu v prípade klasických DSLR zrkadloviek. Tieto špekulácie sú založené na zverejnených patentoch, ktoré si spoločnosť Huawei nechala len prednedávnom zaevidovať na Úrade Európskej únie pre duševné vlastníctvo (EUIPO).

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Čiastočné odhalenie dizajnu

huawei patent vysuvny zadny objektiv
Zdroj: TigerMobiles

Doposiaľ nevidený patent odhaľuje možný dizajn takéhoto zariadenia. Na prvý pohľad si určite všimnete naozaj uhladený tmavý dizajn zadného tela so zaoblenými hranami, ako aj výrazne vystúpený zadný fotoaparát, pravdepodobne s tromi nezávislými snímačmi. Jeden zo snímačov je pritom umiestnený v pravom nápadnom kruhu, ktorý slúži ako vysúvací, respektíve vymeniteľný objektív. Spodná strana zariadenia ďalej odhaľuje iba prítomnosť klasického USB Type-C konektoru, pričom na bočnej strane sú zjavne umiestnené tlačidlá pre ovládanie hlasitosti a tlačidlo napájania.

huawei patent vysuvny zadny objektiv 2
Zdroj: TigerMobiles

Použitie tejto technológie sme už videli, no príliš úspešné nebolo

Huawei nie je prvým výrobcom smartfónov, ktorý nad použitím takejto technológie uvažoval. S podobnou technológiou prišla už spoločnosť Motorola s modelmi Moto Z, ktoré umožňujú pripojenie dodatočných modulov, tzv Moto Mods. Medzi jednotlivými modulmi sa nachádza aj špeciálny modul od spoločnosti Hasselblad, ktorý je vybavený špičkovým snímačom a objektívom s 10-násobným optickým priblížením. Historicky známy výrobca smartfónov však s týmto modelom a samotným modulom príliš vody nenamútil.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close