SpravodajstvoTechnológie

Disney ukazuje pravdepodobne jednu z najpokročilejších Deepfake technológií

Je takmer nerozoznateľnou od reality

Technológia „Deepfake“ napreduje rýchlejšie, ako by sme možno chceli. Ide o technológiu, ktorá dokáže imitovať pohyby a tvár iných osôb tak dokonalo, že pomaly, ale isto sa stáva nerozlíšiteľnou od reality. Nie tak dávno sme Vám priniesli článok z udalosti Deepfake Detection Challenge, ktorá odhalila, že technológia Deepfake je ďalej, ako sme si doposiaľ mysleli. Išlo o udalosť, v rámci ktorej súťažilo viacero odborníkov so svojimi detekčnými systémami na odhalení falošných videí využívajúcich spomínanú technológiu. Najlepší algoritmus dosiahol úspešnosť v reálnom svete len na úrovni 65,18%. Čo je žalostne málo.

Disney má technológiu, ktorá vyráža dych

Portál Techspot.com poukazuje na výsledok práce výskumníkov z Disney, ktorí publikovali štúdiu „High-Resolution Neural Face Swapping for Visual Effects,“, ktorá odhaľuje pokroky vo vývoji tejto technológie.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Výsledky výskumníkov sú vcelku desivými. Dôvodom je, že algoritmy strojového učenia spoločnosti Disney Research Studios, pomocou ktorých dochádza k zámene tvári vo vysokom rozlíšení, sú až neuveriteľne realistické.

„Vo filmovom a televíznom priemysle sme v priebehu rokov preskúmali rôzne prístupy k výmene tváre a tie, ktoré sa dnes používajú, sú zvyčajne komplikované a náročné na prácu s počítačovou grafikou. Vyžadujú veľkú starostlivosť pri natáčaní spojenú s úpravou snímku za snímkou a následné spracovanie profesionálmi pôsobiacimi v oblasti digitálnych efektov. Nové metódy len nedávno dozreli do takej miery, že tvorcovia filmov sa stali odvážnejšími v používaní virtuálnych hercov…“

„Neviditeľné nebezpečenstvo“, na ktoré sa musíme pripraviť

Zatiaľ čo v prípade spoločnosti ako je napríklad Disney môžeme predpokladať, že túto technológiu budú používať výlučne za tvorbou filmov, tak existujú veľké obavy, že by táto technológia mohla byť v budúcnosti zneužitou tretími stranami. Napríklad  za účelom šírenia falošných správ. Dokáže totiž vkladať slová do úst ľudí, ktorí ich nikdy nepovedali.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close