Xiaomi sa dostalo do rebríčku TOP 100 najhodnotnejších značiek sveta. Pozrite sa, ako dopadla konkurencia

Xiaomi sa druhýkrát po sebe dostalo do rebríčku 100 najhodnotnejších značiek sveta

Xiaomi samsung apple huawei
Zdroj: Vosveteit.sk

Xiaomi môže mať ďalší dôvod na radosť. Okrem toho, že predaje smartfónov spoločnosti kontinuálne rastú, tak najnovšie bola spoločnosť už druhýkrát po sebe  zaradená odbornou porotou BrandZ™  medzi 100 najhodnotnejších značiek sveta.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Xiaomi is listed among the 2020 BrandZ™ Top 100 Most Valuable Global Brands for the second year!With our "5G+AIoT"…

Zveřejnil(a) MIUI ROM dne Úterý 30. června 2020

Xiaomi je v rebríčku už 2-krát

Spoločnosti Xiaomi sa podarilo celkovo obsadiť 81. priečku (pozn. redakcie: rok dozadu bola na 74. priečke), pričom trhová hodnota značky je podľa odbornej poroty 16,64 miliardy dolárov. Hoci ide o obrovskú sumu peňazí, tak stále to nie je pri pohľade na priamu konkurenciu najviac.  Napríklad hodnota značky spoločnosti Apple presahuje viac ako 352 miliárd dolárov, ktorá je okrem iného 2. najhodnotnejšou značkou na svete.

Spomedzi ďalších veľkých hráčov z mobilného priemyslu v rebríčku nájdeme ešte spoločnosť Samsung, ktorej trhová hodnota značky je 32,5 miliardy dolárov. Samsung sa celkovo umiestnil na 40. priečke.

Podobne na tom je aj čínsky Huawei, ktorého hodnota značky je síce o niečo nižšou, ale nie až tak vzdialenou. Konkrétne hovoríme o sume približne 29,5 miliardy dolárov, čo spoločnosti v konečnom dôsledku zabezpečilo 45. priečku. Spomedzi ďalších výrobcov smartfónov, sa do rebríčku nedostala už žiadna ďalšia spoločnosť.

Mimochodom, vôbec najhodnotnejšou značkou na svete je Amazon, ktorej hodnota sa odhaduje na takmer 416 miliárd dolárov. Z ďalších známych technologických gigantov sa v rebríčku umiestnil napríklad Microsoft na 3. priečke (352-miliárd dolárov), Google na 4. priečke (323-miliárd dolárov), Facebook na 8. priečke (147-miliárd dolárov), či Paypal na 23. priečke (48,8-miliardy dolárov).

Kompletný rebríček najhodnotnejších značiek nájdete na stránkach BrandZ.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre