Spravodajstvo

Google spúšťa novú funkciu, ktorá nám má zefektívniť vyhľadávanie informácií na webe

Google začne zvýrazňovať vyhľadávaný text na webových stránkach

Google v minulosti testoval funkciu, ktorá zvýrazňovala obsah na stránkach, ktorý ste vyhľadávali prostredníctvom vyhľadávača. Tento test prebiehal ako na počítačoch, tak aj na smartfónoch.  Dlho sme o tejto funkcii nepočuli žiadne nové správy, teda až doteraz.

Google potvrdzuje, že začína sprístupňovať zvýrazňovanie obsahu pre verejnosť

Spoločnosť Google prostredníctvom Dannyho Sullivana potvrdzuje (ide o poradcu spoločnosti Google pre oblasť vyhľadávania), že funkciu zvýrazňovania obsahu sprístupňujú po niekoľko ročnom testovaní.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Funkcia by mala fungovať na tom princípe, že ak zadáte do vyhľadávača nejakú frázu, tak algoritmus Vám vyhodí výsledky vyhľadávania, tak ako doposiaľ. Následne však keď otvoríte konkrétnu stránku, tak hľadaný výraz bude zvýraznený. Okrem iného by Vás mal Google k nemu priamo zaviesť.

Google vo svojom ďalšom statuse píše, že zo strany prevádzkovateľov webstránok nie je potrebná žiadna implementácia tejto funkcie, všetko bude prebiehať automaticky.

„…Kliknutím na odporúčaný útržok sa používateľ presmeruje priamo na text odporúčaného úryvku na zdrojovej webovej stránke. Všetko prebehne automaticky. Zo strany správcov stránok nie je potrebný žiaden zásah, aby zapli túto funkciu…“ píše sa v dokumentácii spoločnosti Google.

Bude to mať dopady na prevádzkovateľov webstránok?

Druhým dychom však treba dodať, že tento krok môže zasiahnuť príjmy prevádzkovateľov webových stránok. Dôvodom je, že ak používateľ bude presmerovaný priamo k hľadanému obsahu, tak jednoducho neuvidí reklamu. V každom prípade dopady tejto služby uvidíme v praxi už čoskoro.

Čo sa týka dostupnosti tejto funkcie, tak spoločnosť aktuálne nespresnila informáciu, kedy bude kompletne dostupnou pre všetkých používateľov. Na druhej strane hovorí, že začala túto funkciu aplikovať od minulého týždňa. Vzhľadom na to, že v našom regióne zatiaľ nie je dostupnou, tak predpokladáme, že  globálne uvoľnenie môže trvať nejakú dobu.

Via searchengineland.com

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close