Google Fotky dostávajú vcelku užitočnú funkciu, ktorá Vám môže zachrániť omylom vymazané fotografie

Na obnovu vymazaných fotografií máte 60 dní od ich odstránenia

Google fotky
Zdroj: Vosveteit.sk

Vymazanie fotografií zo smartfónu, prípadne z počítača, ich vskutku neodstráni okamžite. Fotografie následne mieria do koša, kde sú umiestnené po určitý čas. Následne, ak tento čas uplynie, tak sú vymazanými.

Informačný panel ponúka viac informácií

Google v aplikácie Fotky zavádza nový informačný panel, ktorý obsahuje dodatočné informácie o vymazaných fotografiách, prípadne videách. Panel odhaľuje, že vymazané súbory ležia v koši po dobu 60 dní, následne sa automaticky odstraňujú. Okrem toho informačný panel ponúka informáciu, ktorá hovorí o počte uplynulých dní z tejto lehoty. Počas zostávajúcej doby používateľ má možnosť obnovenia súborov. Ku košu sa môžete dostať prostredníctvom ponuky menu a ikony Kôš. Tak ako môžete vidieť nižšie na obrázku.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Po otvorení súboru, resp. konkrétnej fotografie alebo videa uvidíte možnosti Odstrániť alebo Obnoviť. V prípade  zvolenia možnosti odstrániť, súbor dostanete definitívne zo zariadenia preč. V prípade zvolenia možnosti Obnoviť, súbor následne nájdete na pôvodnom mieste.

Google fotky_kos_moznost obnovenia suborov_3
Zdroj: Vosveteit.sk

Funkcia je aktuálne dostupná od verzie aplikácie v4.51, ktorá je už dostupná v obchode Google Play. Aplikáciu si môžete stiahnuť, respektíve aktualizovať prostredníctvom odkazu nižšie.

Google Fotos
Google Fotos
Developer: Google LLC
Price: Free
Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre