SpravodajstvoTechnológie

Robert Behnken a Douglas Hurley úspešne dorazili na ISS. Čo bude teraz nasledovať?

Posádka na ISS strávi niekoľko týždňov

V priebehu včerajšieho dňa sme mohli byť svedkami úspešného štartu vesmírnej rakety Crew Dragon. Dnes sme zas mohli vidieť úspešný manéver pripojenie sa vesmírnej lode k ISS (Medzinárodná vesmírna stanica).

Celý tento manéver sme mohli sledovať online prostredníctvom Youtube kanálu americkej NASA. K prvému zakotveniu došlo presne o 10:16, teda o 16:16 nášho času. K dokončeniu celého manévru, ktorý sa odohrával približne 421 kilometrov nad územím Číny a Mongolska došlo o 16:27, teda 12 minút od prvého ukotvenia.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Misia SpaceX Demo-2 : Významný míľnik pre Američanov

Astronauti, ktorí letia na vesmírnej lodi sú Bob Behnken a Doug Hurleym. Ide o prvý let od roku 2011 s americkou posádkou, ktorí započal na území Ameriky. Okrem iného ide o loď vyvinutú americkou spoločnosťou SpaceX.

Ich úspešné dokovanie dokončilo mnohé z testovacích cieľov misie SpaceX Demo-2 a zvyšok sa dokončí počas doby, kým bude vesmírna loď pripojená k vesmírnej stanice, potom sa na konci svojej misie odpojí a pristane v Atlantickom oceáne. Druhým dychom však treba dodať, že aktuálne nie je známa presná informácia, ako dlho budú astronauti na ISS. Očakáva sa, že na palube zotrvajú niekde medzi 6 až 16 týždňami. Všetko bude závisieť od množstva testov, ktoré NASA bude vykonávať na palube ISS.

V súčasnosti na vesmírnej stanici ISS nájdeme austronautov Chris Cassidy (USA), Anatoly Ivanishin (Rusko) a Ivan Vagner (Rusko).

Prostredníctvom videa nižšie si môžete pozrieť uvítací ceremoniál astronautov na ISS, ktorý sa odohrá o 13:15 miestneho času (19:15 nášho času).

Zdroj: NASA

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close