APLIKÁCIE A HRYSpravodajstvo

7 užitočných aplikácií, ktoré by nemali chýbať v žiadnom smartfóne

Tieto aplikácie stoja za povšimnutie

Aplikácie robia z našich smartfónov chytré zariadenia, ktoré môžeme využívať následne aj za iným účelom, ako je len telefonovanie či písanie správ. Hoci v obchode Google Play nájdeme aktuálne takmer 3 milióny aplikácií a hier, tak mnohé z nich nie sú  v praxi využiteľnými. A práve preto Vám prinášame tip na 7 aplikácií nižšie, ktoré sa oplatí neprehliadnuť.

Scanner App To PDF – TapScanner

Pomocou aplikácie TapScanner môžete premeniť Váš smartfón v priebehu pár sekúnd na skener dokumentov. Aplikácia síce obsahuje reklamy v bezplatnej verzii, ale aj napriek tomu Vám ju dávame do pozornosti. Dôvodom je, že je veľmi jednoduchá a intuitívna na použitie a okrem toho ponúka aj vcelku bohatú nádielku možností upravovania dokumentov (napríklad ak zle viditeľný sken a podobne). Tak isto aplikácia umožňuje vytvárať .pdf súbory z už existujúcich fotografií.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
Scan zu PDF App - TapScanner
Scan zu PDF App - TapScanner
Developer: Tap AI
Price: Free

Internetový prehliadač Epic privacy browser

Ďalšia aplikácia, na ktorú by sme radi upozornili je internetový prehliadač Epic pripvacy browser. Ide vskutku o plnohodnotnú alternatívu voči prehliadaču Chrome, ktorá ponúka plno dodatočných funkcií a veľmi jednoduché používateľské rozhranie. Jednou z hlavných funkcií je možnosť zmeny stránky na zvukovú verziu. Funkciu oceníte obzvlášť v prípade dlhých článkov, kedy nechcete čítať dlhé „romány“. Aby ste túto funkciu mohli využiť, tak potrebujete k tomu slúchadlá.

Jednou z ďalších funkcií je napríklad možnosť sťahovania videí umiestnených na stránke, či možnosť prepnutia klasického zobrazenia stránky do režimu čítania. Okrem iného si môžete Vaše obľúbené stránky pripínať na úvodnú obrazovku. Všetky funkcie su dostupné pomocou ponuky menu (tri bodky vo vrchnej časti prehliadača)

Epic Privacy Browser mit VPN
Epic Privacy Browser mit VPN

Footej Camera 2

Ak radí fotíte a chcete vyťažiť z Vášho fotoaparátu čo najviac, tak potom by ste mali skúsiť aplikáciu Footej Camera 2. Tá totiž ponúka veľké množstvo prispôsobení kamery. Od úpravy ISO, zaostrovania, expozície až po fotenie v RAW formáte (formát musí podporovať Váš telefón).

Footej Camera 2 - PRO HD CAM
Footej Camera 2 - PRO HD CAM
Developer: ZipoApps
Price: Free

Socratic by Google

Ďalšia aplikácia, ktorá vyčnieva nad ostatnými je Socratic by Google. Ide v podstate o vreckovú kalkulačku, ktorá využíva pokročilú AI na to, aby pomocou kamery smartfónu dokázala vypočítať príklady. Všetko čo musíte spraviť je nasnímať príklad kamerou. Následne algoritmus na pozadí ho vypočíta. Okrem iného môžete príklady zadávať aj manuálne.  Zároveň si môžete pozrieť aj postup, akým aplikácia vypočítala príklad.

Socratic by Google
Socratic by Google
Developer: Google LLC
Price: Free

Mimochodom, aplikácia ponúka aj ďalšie funkcie vrátane informácií (napríklad periodickú tabuľku a podobne).

Super Status Bar

Super Status Bar je ďalšou zaujímavou aplikáciou, ktorá umožňuje prispôsobenie si vzhľadu notifikačnej lišty. Okrem iného umožňuje aj zobrazenie stavu batérie pomocou lišty zobrazenej vo vrchnej časti displeja. Tak ako môžete vidieť nižšie na obrázkoch  (modrý čiara, ktorá indikuje stav batérie).

Super Status Bar - Customize
Super Status Bar - Customize
Developer: Tom Bayley
Price: Free

Cast na TV – cast videos na TV, Chromecast

Cast na TV je aplikáciou, pomocou ktorej môžete streamovať obsah do Vašej chytrej televízie. Nad ostatnými obdobnými aplikáciami vyčnieva hlavne svojou jednoduchosťou a kompatibilitou s ďalšími zariadeniami (napríklad Xbox One, Amazon Fire TV,…). Aplikáciu stačí otvoriť, vyhľadať Vašu televíziu a následne pomocou nastavení zvolíte, ktorý obsah chcete streamovať.

XCast - Chromecast, Cast to TV
XCast - Chromecast, Cast to TV

Video Splitter pre status WhatsApp, Instagram

Ak patríte medzi používateľov, ktorí sa častokrát vyjadrujú prostredníctvom videí publikovaných na WhatsAppe, Instagrame a podobne, tak potom by ste mali skúsiť aplikáciu Video Splitter, ktorá je dostupná v obchode Google Play zadarmo. Aplikácia vo svojej podstate slúži na strihanie videí tak, aby boli vhodné pre jednotlivé platformy.

Video Splitter
Video Splitter
Price: Free

Aké aplikácie používate Vy na dennej báze a zároveň patria medzi menej známe? Dajte nám nižšie v komentároch vedieť.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close