SpravodajstvoTechnológie

Nový slovenský virtuálny operátor Unimobile predvádza funkčnosť svojej siete. Zatiaľ však len 2G a 3G

Pripojenie do siete zatiaľ priebiehe prostredníctvom zahraničného roamingového partnera

Ešte začiatkom mája sme Vás informovali o tom, že na slovenský trh vstupuje nový samostatný virtuálny operátor Unimobile. Vo svojej podstate má fungovať na tom princípe, že prostredníctvom svojej technológie bude poskytovať telekomunikačné služby lokálnym prevádzkovateľom. Následne lokálny prevádzkovatelia budú ponúkať tieto služby pod svojou značkou. Nepôjde však o operátorov v pravom slova zmysle. Pre ilustráciu, pôjde o obdobné služby ako Juro, Tesco Mobile a ďalšie, ktoré sú skôr doplnkovými službami k hlavnej činnosti operátorov.

Demonštrácia funkčnosti siete

Spoločnosť prostredníctvom tlačovej správy informuje, že demonštrovala funkčnosť svojej virtuálnej mobilnej siete. Pri demonštrácii spoločnosť ukázala funkčnosť odosielania SMS správ, funkčnosť volania, dátové prenosu a podobne, prostredníctvom 2G a 3G sietí.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Väčšina testov prebehla podľa očakávania úspešne, vrátane historicky prvého volania zo siete Unimobile na Český telekomunikačný úrad. Niekoľko nedostatkov, ktoré sa pri testoch ukázali a mali pôvod v našej sieti, tie sme vyriešili s naším dodávateľom technológie, spoločnosťou Null Team, ihneď na druhý deň,“ uviedol Michal Rybárik, konateľ spoločnosti Uniphone.

Rybárik ďalej hovoril o tom, že v súčasnosti využívajú roamingové siete partnerov. Druhým dych však dodal, že čoskoro by sa to mohlo zmeniť, a nemuseli by ako slovenský operátor využívať zahraničné siete partnerov.

Dúfame, že v druhej polovici tohto roka budeme mať funkčné aj domáce roamingové prepojenia a nebude potrebné, aby sme ako slovenský operátor komunikovali s ostatnými slovenskými mobilnými sieťami cez zahraničie,

Rybarík ďalej hovorí, že všetko závisí od súčinnosti slovenských operátorov, s ktorými aktuálne vedú rokovania a tiež od postupu regulačného úradu.

Hlavným zámerom spoločnosti je ponúkať telefónne služby v spoluprácu s partnermi, napríklad s regionálnymi komunikačnými poskytovateľmi, ktorí budú ponúkať mobilné služby pod vlastnou značkou.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close