4:2 pre Huawei. DXOMARK hovorí, že Samsung dominuje v 2 kategóriách, Huawei v 4

Odborná porota DXOMARK poukazuje na čiastkové výsledky testovania kvality fotoaparátov

Samsung vs Huawei
Zdroj: Vosveteit.sk (koláž)

Nie je žiadnym tajomstvom, že rebríčku DXOMARK, ktorý sleduje kvalitu fotoaparátov, dominuje Huawei P40 Pro. Najnovšie autori tohto rebríčku poukazujú na čiastkové výsledky naprieč niekoľkými kategóriami testovania.

Najlepší fotomobil: Huawei P40 Pro

Tak ako sme v úvode povedali, tak najlepším testovaným fotomobilom je Huawei P40 Pro, ktorý získal v celkovom hodnotení 140 bodov. Toto skóre je výsledkom kombinácie čiastkových výsledkov testovania. Analytici dodávajú, že kamera zariadenia ponúka bohatý dynamický rozsah, skvelo pracuje s expozíciou, či redukciou šumu a zároveň vie pracovať so scénami s vysokým alebo nízkym kontrastom. V praxi to znamená, že zariadenie je schopné vytvárať kvalitné fotografie aj za nie najideálnejších podmienok.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
Huawei P40 Pro_detail na hlanu kameru
Zdroj: Vosveteit.sk

Najlepší fotomobil na nočné fotografie: Huawei P40 Pro

Analytici ďalej hovoria, že P40 Pro víťazom „nočného fotenia“. Celkovo v tejto kategórii dosiahol 70 bodov. Znamená to, že si bol schopný najlepšie poradiť v rôznych svetelných podmienkach – pri slabom svetle, s prisvietením, bez prisvietenia a podobne. Analytici aj v tomto prípade vyzdvihujú skvelú prácu so svetlom, vyvážením farieb, expozíciou, redukciou šumu a podobne.

Huawei P40 Pro_vzorka fotografii_8
Zdroj: Vosveteit.sk

Najlepší kamera pre video: Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro nie je len najlepším fotomobilom, ale zároveň sa môže hrdiť aj najlepšou kamerou určenou pre natáčanie videí. So 105 bodmi sa umiestnil na samom vrchole rebríčku. DXOMARK hovorí, že v tejto oblasti smartfón nemá žiadne väčšie slabiny. V rámci tejto oblasti testovania vydvihujú hlavne vyváženie bielej farby a vykresľovanie farieb, ktoré je veľmi presné za podmienky, že nenatáčate videá pri veľmi slabom svetle.

P40 Pro dominuje aj v oblasti približovania

K rovnakému verdiktu ako v predošlých prípadoch prišla odborná porota DXOMARK aj v prípade približovania. P40 Pro disponuje vylepšeným periskopovým zoomom, ktorý bol po prvýkrát použitý v smartfóne P30 Pro, ktorý spoločnosť vydala v priebehu minulého roka. Okrem iného odborná porota vyzdvihuje aj softwarovú úpravu. V konečnom dôsledku v porovnaní s konkurenciou je kamera schopná pri priblížení zachytiť viac detailov a zároveň potláčať nechcený šum obrazu.

Najlepší Bokeh efekt: Samsung Galaxy Note 10+ 5G

Nuž, tu končí dominancia spoločnosti Huawei. DXOMARK píše, že na základe testovania najlepší Bokeh efekt ponúka zariadenia Galaxy Note 10+ 5G od spoločnosti Samsung. Okrem iného tu vyzdvihuje kooperáciu s technológiou HDR. V konečnom výsledku ponúka výsledné fotografie so skvelým kontrastom scény, dobrou svetelnosťou a skvelým spracovaním pozadia, ktoré je dostatočne osvetlené.

Samsung Galaxy Note 10+
Zdroj: Youtube (SuperSaf)

Samsung dominuje ešte v jednej kategórii

Odborná porota DXOMARK vyhodnotila smartfón Samsung Galaxy S20 Ultra za zariadenie, ktoré ponúka najlepšiu širokouhlú kameru.

Samsung Fotoaparat Galaxy S20 Plus
Zdroj: Vosveteit.sk

„Samsung Galaxy S20 Ultra je so svojimi 47 bodmi na špičke našej širokej kategórie vďaka ultraširokému fotoaparátu, ktorý poskytuje vynikajúcu expozíciu a farby, ako aj veľmi účinnú korekciu geometrického skreslenia“

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre