Veľkolepé divadlo americkej NASA a SpaceX sa nekonalo. Štart rakety po niekoľkých hodinách odložili

Dôvodom malo byť zlé počasie

spacex
Zdroje: SpaceX

Včerajší deň mal byť obrovskou udalosťou pre Američanov. Dôvodom bol štart rakety vyvinutej spoločnosťou SpaceX, ktorá mala vyniesť na medzinárodnú stanicu ISS dvoch amerických astronautov. Malo ísť pritom o prvý let od roku 2011, ktorý sa uskutoční s ľudskou posádkou z územia USA. Kto však pozeral živý prenos z tohto štartu, tak musel byť sklamaným. Dôvodom je, že namiesto rakety strácajúcej sa na obzore, sme na konci dňa po niekoľkohodinovom prenose videli len odopínanie kozmonautov.

zruseny let NASA_SpaceX_odopinanie kozmonautov
Zdroj: Youtube (NASA)

Raketa mala pôvodne vzlietnuť o 21:33 z vesmírneho strediska na Floride, to sa však nestalo. Najprv sa hovorilo o krátkom meškaní, až sa štart rakety odložil na Sobotu.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Dôvodom bolo zlé počasie

Ako môžete  vyššie v statuse NASA čítať, tak dôvodom odloženia letu neboli žiadne problémy spojené s raketou, tá mala byť pripravená na 100%. Problémom bolo nepriaznivé počasie, ktoré sa zmenilo o 180 stupňov. Náhradný termín, ako sme vyššie už spomínali, je určený na sobotu. Štart by sa mal odohrať v rovnakom čase ako bolo pôvodne plánované.

V každom prípade, hoci štart rakety je pre mnohých z nás veľkým sklamaním, tak  bezpečie astronautov je prvoradé.

Počasie v mobile: Vyskúšajte si túto šikovnú aplikáciu s kopou dát, funkciami a pekným widgetom

Ak by ste si chceli pozrieť celý priebeh včerajšieho pokusu o let do vesmíru, môžete tak spraviť prostredníctvom tohto článku.

 

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre