Brat Pabla Escobara žaluje Apple. Chce od nich 2,6 miliardy dolárov

Escobar sa musel presťahovať a minúť nemalé peniaze. Dôvodom je hacknutý iPhone X a strach o jeho bezpečie

Escobar Fold 2
Zdroj: escobarinc.com

Meno Pablo Escobar je určite pre mnohých známe. Dôvodom je, že ide o zosnulého drogového kráľa, ktorý svojim spôsobom dobyl svet, nie však v pozitívnom slova zmysle. Nie tak dávno plátky viacerých médií zaplnil jeho brat, ktorý predstavil mobilný smartfón Escobar Fold, za ktorý si pýtal pár stoviek. V poronaní s konkurenciou išlo o zanedbateľnú sumu. Neskôr sa však ukázalo, že išlo o prelepený smartfón Galaxy Fold. Zároveň sa objavilo viacero informácií ohľadne toho, že smartfón na konci dňa nebol doručený koncovým zákazníkom, ktorí si ho objednali.

Escobar Fold 1 (1)
Zdroj: escobarinc.com

Escobar žaluje Apple

Escobar opäť zapĺňa predné stránky viacerých médií. Dôvodom je návrh na súdny spor so spoločnosťou Apple, od ktorej žiada 2,6 miliardy dolárov. S informáciami prišiel portál tmz.com, ktorý sa dostal k spisom, v ktorých bolo znesené obvinenie.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Escobar hovorí, že  si kúpil mobilný telefón iPhone X ešte v roku 2018, ktorý mal závažnú bezpečnostnú chybu. Escobar hovorí, že rok po kúpe zariadenia dostal list od vydierača, ktorý si hovorí „Diego“. Ten mal údajne hacknúť službu FaceTime, prostredníctvom ktorej získal jeho osobné údaje vrátane adresy. Escobar sa musel zo strachu z listu presťahovať na neznáme miesto a utratiť nemalé peniaze na zvýšenie bezpečnosti. Zároveň tvrdí, že tento prípad zanechal na ňom emocionálne utrpenie. Ďalej v obvinení píše, že telefón si kúpil na základe odporúčania zamestnanca spoločnosti Apple, ktorý ho uisťoval, že jeho súkromie nebude ohrozené.

Escobar ďalej dodáva, že pomocou svojho vyšetrovania zistil, že slová týkajúce sa hacknutia smartfónu pomocou služby FaceTime sú založené na pravde. Preto nemohol túto hrozbu brať na ľahkú váhu.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre