BezpečnosťWindows

Májová aktualizácia Windows 10 umožní zablokovanie inštalácie potenciálne nebezpečných aplikácií

Veľká aktualizácia Windowsu 10, ktorá je na spadnutie, umožní blokovanie inštalácie potenciálne nebezpečných aplikácií

Veľká májová aktualizácia pre Windows 10 by mala byť sprístupnená pre širokú verejnosť v priebehu najbližších dní. Spolu s ňou majú byť dostupné aj viaceré nové funkcie, ktorým sme sa venovali v rámci tohto článku.

Jedna funkcia, ktorú mnohí opomínajú je zakomponovaná vo vstavanej aplikácii Windows Zabezpečenie (ide o Antivírusový program od Microsoftu). Konkrétne ide o funkciu kontroly aplikácií a prehliadača, ktorá má za úlohu blokovať inštaláciu potenciálne nebezpečného softwaru s nízkou reputáciou, ktorý môže Váš počítač spraviť zraniteľným.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Ochrana pred inštaláciou potenciálne nebezpečných aplikácií

Táto nová funkcia Vás vo všeobecnosti upozorní na aplikácia, pluginy, rozšírenia a ďalší nechcený software, ktorý predstavuje možné bezpečnostné riziká ešte predtým, ako si ho nainštalujete do počítača. Jej aktivácia v novej verzii Windows 10 je možná prostredníctvom nasledovnej cesty:

Ponuka Štart > Nastavenia > Windows Zabezpečenie > Otvoriť Windows Zabezpečenie >  a na karte Domov si aktivujte službu Kontrola aplikácií a prehliadača.

Windows 10_kontrola aplikacii
Zdroj: Vosveteit.sk

V prípade, ak by ste si chceli vyskúšať nový Windows už dnes, tak nie tak dávno sme Vám priniesli návod, ako je možné stiahnuť si ho bez ďalšie čakania.

Via msp

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close