Huawei inovuje 5G. Ohlásil technológiu CableFree, ktorá vylepšuje pokrytie a je menej náročná na konštrukciu

Huawei predstavil technológiu CableFree, ktorá hovorí o vylepšenej konštrukcii antén

5G siet 4G siet 3G siet
Zdroj: Pixabay.com (ADMC)

Čínsky výrobca smartfónov a inovátor vo viacerých odvetviach technológií vylepšuje existujúcu 5G technológiu. Hovorí, že vylepšuje pokrytie a je menej náročná na konštrukciu. Spoločnosť o technológii informuje prostredníctvom tlačovej správy.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

CableFree: Nová etapa vo vývoji 5G

Zhang Jiayi, jeden z prezidentov spoločnosti povedal na margo predstavenia novej technológie:

„Antény sú pre siete 5G rozhodujúce. Vyšší výkon a integrácia sú hlavnými trendmi inovácie antény v ére 5G. CableFree prelomí úzke hrdlo antény, čo predstavuje nevyhnutný trend antény. Huawei vždy inovuje na základe požiadaviek zákazníkov na cieľové siete 5G, aby zákazníkom pomohli vybudovať efektívne a vysokovýkonné siete a dosiahnuť obchodný úspech v ére 5G… “

Vskutku však nejde o nový druh 5G technológie, ale o vylepšenie konštrukcie mobilných antén. Jiayi ďalej hovorí, že zavedením 5G došlo k rozširovaniu nových pásiem, čo vedie k zložitejšej štruktúre viacpásmových antén. Zavedením technológie  CableFree sa dosiahne výrazne zníženie rôznej kabeláže vrátane ďalších komponentov a zároveň nový dizajn zvýši výkon vysielačov.

Huawei v rámci zverejnenej tlačovej správy ďalej píše, že dôjde k zvýšeniu kapacity sietí až o 80%, ale bez toho, aby dochádzalo k zvyšovaniu žiarenia, ktoré je v posledných mesiacoch predmetom viacerých diskusií. Spoločnosť zároveň dodáva, že nová technológia CableFree je účinnejšia o 20%.

„…CableFree zlepšuje účinnosť žiarenia antény približne o 20%, čím zvyšuje pokrytie vo vysokej kvalite v ére 5G.“ píše spoločnosť v publikovanej tlačovej správe. Ďalej dodáva: „…CableFree zvyšuje kapacitu napájania antény o viac ako 80%, čím spĺňa požiadavky na vyšší výstupný výkon v ére 5G…“

Huawei v rámci tlačovej správy uvádza, že samotná konštrukcia šesťpásmovej antény je približne o 10 kilogramov ľahšia. V praxi to znamená to, že celková váha antény je pod úrovňou 50 kilogramov. Vďaka tomu je jej inštalácia jednoduchšou a nie sú k tomu potrebné žiadne špeciálne mechanizmy, ako je napríklad žeriav.

Spoločnosť ďalej upozorňuje aj na vylepšenia výkonu PIM. Konkrétne hovorí:

„…PIM je skratka pre pasívnu intermoduláciu, ktorá odráža interakciu signálu na spoji dvoch kovových mechanických komponentov antén. CableFree redukuje skrutky a spájkovacie body v anténach o 80%, znižuje riziká PIM a zároveň zabezpečuje dlhodobú stabilitu PIM. Výsledná nová architektúra a proces ďalej zlepšujú automatizáciu výroby a konzistentnosť medzi šaržami.“

Zdravie a bezpečnosť

Touto cestou by sme Vám chceli dať do pozornosti aj nedávny článok, v ktorom sme sa venovali témam hoaxu spojených s vysokou dávkou žiarenia, na ktoré poukázal Regulačný úrad. Všetky siete totiž podliehajú prísnej regulácii, ktoré musia dodržiavať nie len vnútroštátnu legislatívu, ale aj európsku. Vyhláška, ktorá platí v rámci Slovenska je v súlade s Odporúčaniami Rady (EÚ) 1999/519/ES – https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do… . V rámci  ktorej sa dočítate, že Jednotlivé limity sú o 50-krát nižšie, ako naznačujú medzinárodné vedecké dôkazy, že majú akýkoľvek vplyv na zdravie.

Via  Techradar

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre