HuaweiSamsungSpravodajstvo

Medzi dvoma hlavnými rivalmi, Huaweiom a Samsungom, sa v dôsledku sankcií zo strany USA črtá spolupráca

Riešením aktuálnych problémov, ktoré trápia spoločnosť Huawei by mohla byť spolupráca so Samsungom

Nie je žiadnym tajomstvom, že americká vláda uvalila na Huawei nové kolo sankcií, ktoré spoločnosti znemožňuje spoluprácu s TSMC. Spoločnosťou, ktorá pre 2. najväčšieho výrobcu smartfónov dodáva procesory Kirin.

Zatiaľ čo v priebehu posledných dní sa objavili informácie, že Honor uvažuje nad kooperáciou s MediaTekom, tak materská firma hľadá riešenie svojich problémov u svojho hlavného rivala, spoločnosti Samsung. Na tému upozorňuje spravodajský portál bloomberg.com.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Nebola by to pritom prvá spoluprácu medzi oboma spoločnosťami. Huawei už dnes odoberá časť svojich DRAM a NAND flash pamätí do svojich zariadení. Ako potenciálny dodávateľ procesorov sa spomína ešte spoločnosť SK Hynix, ktorá je 2. najväčším dodávateľom čipov na svete. V prípade procesorov ide o 3. najväčšieho dodávateľa, hneď po spoločnosti Samsung. Obe spomínané spoločnosti pochádzajú z Južnej Kórei.

TSMC odmieta prijímať nové objednávky

Dôvody prečo Huawei hľadá alternatívne riešenia je, že v dôsledku sankcií zo strany USA, spoločnosť TSMC začala odmietať nové objednávky od Huawei. Spoločnosť to oznámila prostredníctvom viacerých médií približne týždeň dozadu. Hoci TSMC nie je pôvodom z Ameriky, tak novozavedené sankcie zamedzujú spoločnostiam využívajúcim americké technológie dodávať čipy pre Huawei.

Spoločnosť Huawei sa prostredníctvom svojich čelných predstaviteľov už viackrát vyjadrila voči sankciám negatívne. Naposledy tak spravil Andy Purdy, šéf bezpečnosti Huawei v Amerike, ktorý si myslí, že na sankcie na konci dňa doplatia Američania. Dôvodom je, že ide len o krátkodobý problém, ktorý bezpochyby vyriešia, ale neskôr, keď sa odklonia k alternatívnym dodávateľom, tak sa už nebudú vracať k tým americkým. Na spoločnosť Huawei je pritom naviazaných približne 300 amerických spoločností, pričom len v priebehu minulého roka spoločnosť v Amerike preinvestovala viac ako 12-miliárd dolárov.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close