Xiaomi vysvetľuje pôvod „podpichovačnej“ vety voči Huawei. Nie je to tak, ako si mnohí myslia

Pôvod „podpichovačnej“ vety voči Huawei, nebol ich nápadom

Xiaomi Huawei
Zdroj: Vosveteit.sk, Xiaomi, Huawei

Pár dní dozadu spoločnosť Xiaomi začala s distribúciou smartfónov Xiaomi Mi 10 Pro, na ktorých produktových baleniach bol slogan „with easy acess to the Google apps you use most“. V preklade to znamená: „s ľahkým prístupom k Google aplikáciám, ktoré používate najčastejšie“. Samozrejme, mnohých preto napadlo, že Xiaomi nepriamo podpichuje Huawei, ktorý je aktuálne v konflikte s americkou vládou, v dôsledku ktorého nemôže využívať produkty a služby amerického pôvodu vrátane produktov a služieb spoločnosti Google.

Xiaomi si vystrelilo z Huawei
via gizchina.com

Viacerých toto jednanie prekvapilo vzhľadom na to, že vo všeobecnosti panuje názor, že spoločnosť Huawei, bola „potrestaná“ neprávom. Okrem iného Xiaomi nie je spoločnosťou, ktorá by využila vo svoj prospech negatívny marketing. Na druhej strane, mnohých tento slogan pobavil. V skutočnosti to však nebol „výstrelok“ Xiaomi, ale pôvod tohto sloganu je niekde úplne inde. Na tému upozorňuje portál 9to5Google.com.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Spoločnosť Xiaomi hovorí, že táto vetička, ktorá sa objavila na produktovom balení, je dôsledkom nových pravidiel spoločnosti Google, ktorá chce takto značiť všetky nové zariadenia. V podstate má ísť o rovnakú propagáciu značky Google, ako je to v prípade „Powered by Android“, ktorá sa zobrazuje pri spúšťanú zariadenia.

Spoločnosť Xiaomi konkrétne hovorí:

„Všimli sme si, že sa diskutuje o najnovšej kópii obalu mobilného telefónu Xiaomi v zámorí. Aby sa predišlo nedorozumeniam, vysvetlenie je nasledujúce:

Táto kópia pochádza z propagačných požiadaviek partnerov v najnovšej dohode o spolupráci, podobne ako „Powered by Android“ sloganu v telefóne s Androidom a v prípade počítačov „Intel Inside“.

Pretože platnosť predchádzajúcej verzie dohody medzi Xiaomi a jej partnermi uplynula, Xiaomi sa stáva prvou šaržou zmluvných výrobcov novej verzie dohody o spolupráci a je tiež prvým výrobcom, ktorý po nadobudnutí účinnosti uvoľnila nové výrobky.

Dúfame, že globálni výrobcovia mobilných telefónov môžu bez problémov spolupracovať so všetkými partnermi pri vytváraní bohatšieho ekosystému.“

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre