SamsungSpravodajstvo

Samsung vyškrtol dva staršie vlajkové smartfóny zo zoznamu zariadení, pre ktoré budú uvoľňované aktualizácie

Samsung vyškrtol zariadenia Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge z podporovaných zariadení, pre ktoré budú uvoľňované bezpečnostné aktualizácie.

Smartfóny Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge boli predstavené spoločnosťou Samsung ešte v roku 2016. Poháňané boli operačným systémom Android 6.0, ktorý bol neskôr aktualizovaný na Android 7 a v roku 2018 na Androind 8.0. Odvtedy zariadenia dostávali len bezpečnostné záplaty.

Portál Sammobile.com upozorňuje na to, že Samsung „vyškrtol“ zariadenia zo zoznamu smartfónov, pre ktoré budú uvoľňované bezpečnostné záplaty. Marec bol tak posledným mesiacom, kedy spoločnosť uvoľnila pre spomínané zariadenia aktualizáciu.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Samsung plní svoje sľuby

Spoločnosť Samsung sa zaviazala aktualizovať svoje zariadenia po dobu 4 rokov od ich predstavenia. Netýka sa to však veľkých aktualizácií, ako je napríklad nahradenia starších verzií operačných systému Android za novšie. V tomto prípade aktualizácie sprístupňuje len 2 roky od uvedenie zariadenia na trh. V praxi to znamená, že ak si napríklad kúpite vlajkový smartfón s Androidom 10, tak by ste do neho mali dostať ešte aktualizáciu s Androidom 11 a Androidom 12 (Google predstavuje novú verziu Androidu v ročných intervaloch).

V porovnaní s konkurenciou ide však o relatívne dlhú softwarovú podporu zo strany výrobcu. Napríklad, Google v prípade telefónov Pixel, alebo spoločnosť OnePlus, sľubujú podporu najmenej 3 roky. Na druhej strane, sú aj spoločnosti, ktoré svoje zariadenia podporujú výrazne dlhšie vrátane obmeny nadstavby a verzie operačného systému. Za spomenutie stojí napríklad spoločnosť Xiaomi, ktorej softwarová podpora je ukážkovou. Napríklad, čínsky výrobca smartfónov predstavil zariadenie Redmi Note 4 ešte v roku 2017 s nadstavbou MIUI 8, dnes beží na najnovšej nadstavbe MIUI 11. Inými slovami, Xiaomi vypustilo pre zariadenie strednej triedy 3 nové veľké aktualizácie, ktoré obmenili verziu nadstavby. V súčasnosti smartfón beží na verzii Androidu 8.0.

Aktuálny zoznam zariadení z kuchyne kórejského výrobcu smartfónov, pre ktoré bude uvoľňovať bezpečnostné aktualizácie aj naďalej, si môžete pozrieť na stránkach spoločnosti Samsung, alebo prostredníctvom printscreenu nižšie.

bezpecnostna podpora samsung smartfonov
Zdroj: Vosveteit.sk (Printscreen https://security.samsungmobile.com/workScope.smsb)
Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close