Google pomáha reštauráciám. V mapách pridal možnosť rozvozu jedál a ich vyzdvihnutia

Google v rámci máp pridal nové sekcie: „Jedlo so sebou“ a „Rozvoz“. Chce tak pomôcť reštauráciám, aby ľahšie prekonali aktuálnu situáciu.

Google Mapy
Zdroj: Vosveteit.sk

Situácia okolo aktuálnej pandémie COVID-19 donútila viacero podnikateľov uzavrieť svoje prevádzky. Tými najviac zasiahnutými sú však vo všeobecnosti služby, ktoré prestali zo dňa na deň predávať. Inými slovami, prestali zarábať peniaze. Viacerí prevádzkovateľa týchto služieb, ktorým to umožnila situácia, obzvlášť stravovacích zariadení, sa tak  obratom preorientovali na  čiastočne iný druh podnikania, ktorý spočíva v donáške jedál alebo na štýl „take away“, teda „vyzdvihni a zober“.

Google nepomáha len finančne

Spoločnosť Google si dobre uvedomuje, že pomáhať sa dá na viacerých frontoch. Nedávno ohlásili masívnu finančnú a podporu na vývoj liečiv, a v týchto dňoch zase aktualizovali aplikáciu Google Mapy, v rámci ktorej pribudli nové  možnosti spojené s reštauráciami – „Jedlou so sebou“ a „Rozvoz“.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
Google Mapy_vyhladanie stravovacich zariadeni
Zdroj: Vosveteit.sk

Tieto sekcie vo svojej podstate fungujú na veľmi jednoduchom princípe. Po otvorení daných kolóniek Vám na mape vyskočí zoznam prevádzok vo Vašom okolí, ktoré ponúkajú služby „Jedlo so sebou“ a „Rozvoz“.

Okrem iného používatelia aplikácia môžu rozkliknúť jednotlivé prevádzky, kde nájdu okrem adresy a otváracích hodín aj telefónny  kontakt vrátane zoznamu jedál, ktoré si môžu objednať.

V prípade, ak sa Vám Google Mapy neaktualizovali na pozadí smartfónu, tak ich môžete aktualizovať pomocou odkazu nižšie. Okrem iného, rovnaká ponuka pribudla aj na hlavnej stránke počítačovej verzie Google Máp.

Google Maps
Google Maps
Developer: Google LLC
Price: Free
Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre