BezpečnosťSpravodajstvoWindows

Posledná aktualizácia Windowsu 10 spôsobuje závažné problémy. Stretávate sa s nimi aj Vy?

Nedávna kumulatívna aktualizácia spôsobuje nie len degradáciu výkonu, ale aj závažnejšie chybové hlásenia, či BSOD

Aktívni používatelia operačného systému Windows 10 obdržali pred necelými dvomi týždňami novú kumulatívnu aktualizáciu s označením KB4541335, ktorá prináša najnovšie buildy 18363.752 / 18362.752 pre verziu Windows 10 1903, respektíve 1909. Po niekoľko dňovom reálnom testovaní používateľmi to ale vyzerá tak, že najnovšia aktualizácia Windowsu 10 sa Microsoftu opäť príliš nevydarila, keďže behom niekoľkých dní hlásia používatelia naozaj obrovské množstvo problémov. Na problémy s aktualizáciou upozornil zahraničný portál Thewincentral.com, ktorý poukázal na množstvo sťažností nachádzajúcich sa na stránkach podpory spoločnosti Microsoft.

Problémy na všetkých frontoch

Hneď na začiatok treba objasniť, že nová kumulatívna aktualizácia spôsobuje najmä problémy s výkonom a nejde o bezpečnostné chyby, ktoré by mohli ohroziť bezpečnosť a súkromie samotného zariadenia, či používateľa. Výkonnostné nedostatky, ako aj ďalšie závažné problémy, ktoré aktualizácia spôsobuje, však určite nie sú zanedbateľné a na internete sa neustále kopí množstvo negatívnych skúseností s najnovšou kumulatívnou aktualizáciou.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Ako píšu viacerí používatelia na stránkach podpory spoločnosti Microsoft, kumulatívna aktualizácia KB4541335 spôsobuje na vybraných zariadeniach závažné výkonnostné problémy, ktoré často donútia používateľov siahnuť po nainštalovaní staršej systémovej verzie.

Niektorí používatelia však hlásia, že aktualizácia spôsobuje aj závažnejšie problémy, napríklad vypisovanie chybových hlášok, náhodné reštarty zariadenia, BSOD, či dokonca neschopnosť nabootovania samotného systému z disku.

Treba mať na pamäti, že výskyt problémov je naozaj individuálny a často je výsadou iba vybraných zariadení. Najnovšia aktualizácia bola taktiež označená ako „voliteľná“, takže by sa nemala samovoľne nainštalovať. Viacerí používatelia však hlásia, že aktualizácia sa nainštalovala úplne samovoľne, ako bežné aktualizácie. Ak sa chcete vyvarovať zbytočných problémov, skúste nateraz aktualizáciu odložiť a počkajte si radšej na ďalšiu, stabilnejšiu kumulatívnu aktualizáciu.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close