Elon Musk: Tesla otvára brány továrne v New Yorku. Nebude však vyrábať autá, ale pľúcne ventilátory

Elon Musk po tom, ako zľahčoval situáciu okolo nového koronavírusu, tak teraz mení názor. Mení výrobne linky Tesly, aby pomohol.

Elon-Musk_-sa-vyjadril-na-temu-koronavirus
Zdroj: pixabay.com (mahaveer8 a spencerbdavis1)

Elon Musk je bezpochyby človekom, ktorý má vyhradené názory na mnoho tém. Viacerým sa nemusia páčiť, ale treba mu uznať, že je jeden z mála ľudí, ktorí sa neboja vyjadriť svoj názor, a to aj napriek tomu, že nie je v súlade so širokou verejnosťou. Príkladom môžu byť téma okolo koronavírusu, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19, ktorú v úvode krízy podceňoval.  V druhej polovici minulého mesiaca však zmiernil rétoriku, a v ďalších vyjadreniach bol už výrazne opatrnejší.

Tesla bude vyrábať pľúcne ventilátory

Portál mashable.com upozorňuje na najnovšie vyjadrenia Elona Muska v spojitosti s prebiehajúcou krízou okolo COVID-19. Tentokrát však situáciu nezľahčuje, ale naopak. Prostredníctvom sociálnej siete Twitter oznámil, že otvárajú ich továreň na výrobu automobilov Tesla v New Yourku, nebudú však vyrábať autá, ale pľúcne ventilátory.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

V rámci statusu konkrétne píše:

„Robíme dobrý progres, aby sme urobili čo je potrebné pri pomoci, v týchto náročných časoch.“ ďalej dodáva: „Giga v New Yourku znovu otvoríme, tak rýchlo, ako je to v ľudských silách, aby sme vyrábali ventilátory. Urobíme hocičo čo je v našich silách, aby sme pomohli obyvateľom New Yorku.“

Okrem iného spoločnosť Tesla, na ktorej čele stojí Elon Musk, kúpila viac ako 1200 pľúcnych ventilátorov z Číny, ktoré distribuovala do nemocníc v rámci Los Angeles.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre