APLIKÁCIE A HRYSpravodajstvo

Google Arts & Culture: Prineste si do svojej obývačky dychberúce umenie

Google Arts & Culture:Pozrite si najvýznamnejšie diela slávnych umelcov alebo navštívte známe galérie či múzea z pohodlia Vašej obývačky.

Pablo Picasso, Vincent van Gogh, Salvador Dalí, Leonardo da Vinci a ďalší. Určite pre mnohých z Vás sú tieto mená známymi pojmami, ide totiž o umelcov, ktorí sa svojimi dielami zapísali do ľudských dejín veľkými písmenami. O to viac nás teší, že ich majstrovské diela si môžete pozrieť z pohodlia Vašej obývačky. Môžete tak spraviť prostredníctvom aplikácie Google Arts & Culture.

Google Arts & Culture: Umenie v obývačke

Ide v skutku o veľmi zaujímavú aplikácia, ktorá Vám dokáže sprostredkovať umenie prostredníctvom Vášho smartfónu. Mnoho umeleckých diel si zároveň vďaka technológii rozšírenej reality môžete pozrieť z pohodlia svojej obývačky. Stačí, ak kliknete na ikonu fotoaparátu (alebo sekciu Art Projector), a následne si vyberiete sekciu, ktorá Vás zaujíma.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Ak máte záujem pozrieť si konkrétneho umelca alebo umelecké dielo, tak si ho stačí vyhľadať. Následne pomocou ikony virtuálnej reality, si môžete pozrieť dielo v skutočnej veľkosti. Jediné čo tomu chýba je, že sa ho nemôžete dotknúť. Okrem iného ďalšou zaujímavou funkciou je, možnosť prekliknutia sa do galérie, v ktorej nájdete dané umelecké dielo spolu aj s popisom. V rámci galérie si následne môžete  pozrieť aj iné diela.

Ďalšia zaujímavá funkcia, je možnosť vyhľadania online galérií vo Vašom okolí (ikonka GPS > sekcia Browse). Bohužiaľ však táto funkcia je dosť limitovaná v našom okolí – ponúka možnosť pozretia si len obmedzeného množstva umeleckých diel.

AR Culture_vyhladanie umenia vo vasom okoli
Zdroj: Vosveteit.sk

V rámci aplikácie nájdete ešte funkciu „Art Selfie“. Ide o zaujímavú funkciu zábavného charakteru. Po tom, ako si vytvoríte selfie, tak aplikácia Vám vyhľadá historické portréty, na ktoré sa najviac podobáte.

Mimochodom, aplikácia je dostupná kompletne zadarmo. Stiahnuť ju môžete prostredníctvom odkazu nižšie. Okrem iného aplikácia ponúka aj možnosť prekladu jednotlivých popisov vrátane rozhrania aplikácie do Slovenčiny.

Google Arts & Culture
Google Arts & Culture
Developer: Google LLC
Price: Free
Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close