APLIKÁCIE A HRYSpravodajstvo

Slovenské a české aplikácie: Mathman – matematika hravou formou. Vysvetlí, zabaví a aj naučí

Mathman je aplikácia pre Android smartfóny od českého vývojára, ktorý matematiku učí o niečo zábavnejšou formou.

Niekto si s matikou rozumie, ako by sa s ňou narodil, a niekto jej nepríde na chuť po celý život. Mathman je aplikácia, ktorú ocení hlavne druhá skupina ľudí. Ide totiž o aplikáciu, ktorá Vás „neunudí“ dlhou a nezáživnou prednáškou, ale naučí Vás matematiku o niečo zábavnejšou formou.

„Mathman vs monštrá“

Aplikácia ponúka okruhy učiva, ktoré sú rozdelené do viacerých tém, v rámci ktorých si používateľ môže vybrať okruh, v ktorom sa chce zlepšiť. Aktuálne aplikácia ponúka témy Aritmetika, Algebraické výrazy, Rovnice a Komplexné čísla. Tie sú po tom rozdelené do viacerých sekcií. Následne Vás jednotlivými sekciami budú sprevádzať rôzne monštrá, napríklad Darth Aritmetikus, Algebrutus a ďalší. Ide o celkom zaujímavé  spestrenie, ktoré Vám spríjemní proces učenia.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
Mathman_temy_1
Zdroj: Vosveteit.sk

Sekcie sú následne rozdelené do 3 hlavných  kategórií. Teória (Nauč sa), Precvič a Bojuj. Sekcia Nauč sa obsahuje teóriu, ktorá sa Vám postupne odkrýva, krok za krokom. Za spomenutie určite stojí, že v rámci teórie autori aplikácie neponúkajú len poučky, ale ju v jednotlivých častiach prekladajú aj do „ľudskej reči“. Inými slovami, teória obsahuje aj zrozumiteľné vysvetlenia, ktorým pochopí každý.

Následne ďalšia sekcia Precvič obsahuje príklady z praxe, kde buď vyberáte z možností, alebo reálne niečo počítate. V rámci nej tak môžete otestovať teóriu, ktorú ste si mohli predtým naštudovať.

Neskôr si môžete Vaše nadobudnuté skúsenosti zmerať s Vašim učiteľom, ktorého môžete vyzvať do „súboja“. To či uspejete, je však už iba čisto na Vás. Mimochodom, v každej jednej sekcii sa stretnete s iným monštorm a zároveň odpovedaním získavate body, vďaka ktorým Vám rastie hodnosť. Ide v skutku o veľmi príjemné spestrenie, ktoré robí celý proces učenia zaujímavejší.

Aplikácia je dostupná zadarmo prostredníctvom obchodu Google Play. Nájdete ju na odkaze nižšie.

Mathman - Math Tests & Theory
Mathman - Math Tests & Theory
Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close