SpravodajstvoTechnológieZariadenia

VIVO ukazuje smartfón APEX 2020, ktorý technologicky predbieha Samsung, Huawei a Xiaomi

Futuristický smartfón však ponúka omnoho viac - výrobca láka na fotoaparát zabudovaný v displeji, či revolučné bezdrôtové nabíjanie

Čínska technologická spoločnosť vivo patrí už dlhé roky ku popredným výrobcom smartfónov, keďže každoročne prichádza s najmodernejšími technológiami, ktoré často nemajú vo svete technológií žiadnu konkurenciu. Výrobca, ktorý v našich končinách príliš známy nie je, si tentokrát pre technologický svet pripravil ďalšiu revolučnú novinku, ktorá by mohla výrazne ovplyvniť tohtoročné, ako aj budúcoročné vlajkové lode od takmer všetkých výrobcov smartfónov na svete. Zoznámte sa s futuristickým smartfónom vivo APEX 2020, ktorý „odhaľuje víziu nad rámec predstavivosti“.

Displej bez akýchkoľvek okrajov, rámčekov, či výrezov

vivo apex 2020 pohlad z boku
Zdroj: vivo (Tlačová správa)

Vizionársky smartfón APEX 2020 je vybavený 6,45-palcovým FullView displejom s okrajmi zahnutými až v 120° uhle. Dizajn smartfónu je vďaka nemu jedinečný hneď v niekoľkých smeroch. Nie len že po stranách nedisponuje absolútne žiadnymi hranami, ale zároveň nemá hrany, či výrezy ani na spodnej / vrchnej strane displeja. Výrobca zároveň úplne odstránil postranné fyzické tlačidlá, ktoré nahradia virtuálne senzitívne tlačidlá priamo v displeji. Predný fotoaparát je zároveň vyriešený technológiou, nad ktorou už niekoľko mesiacov, či dokonca rokov, uvažujú výrobcovia ako Xiaomi, či Samsung. Reč je o prednom fotoaparáte s rozlíšením 16 MPx, ktorý je umiestnený priamo pod displejom. Výrobca deklaruje, že vďaka inováciám v rozložení pixelov v displeji nad samotným fotoaparátom sa úspešne podarilo až 6-násobne zvýšiť priepustnosť svetla cez obrazovku, čo má za následok bezproblémové fungovanie predného fotoaparátu.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
vivo apex 2020 predny fotoaparat
Zdroj: vivo (Tlačová správa)

Super Unibody dizajn ako hlavný ťahák smartfónu

Veľká časť vyššie spomenutých aspektov je zároveň súčasťou unikátneho Super Unibody dizajnu smartfónu vivo APEX 2020, ktorý je zrejme jeho najväčším lákadlom. Oku lahodiaci dizajn sa však spolieha hneď na niekoľko zaujímavých technológií, ktoré sme doposiaľ vo svete smartfónov nevideli. Nie je to len vyššie spomenutý predný fotoaparát, či zahnutý displej, ale aj absencia akýchkoľvek konektorov. Práve kvôli absencii akýchkoľvek konektorov, ktoré by dizajn smartfónu narúšali, siahol výrobca po nevídanom riešení, ktorým je bezdrôtové nabíjanie s výkonom až 60 W. Technológia Wireless Super FlashCharge 60 W sa však od klasického 10 W bezdrôtového nabíjania náramne odlišuje, najmä po stránke rýchlosti nabíjania. Podľa výrobcu dokáže táto technológia zabezpečiť nabitie batérie do úrovne 2000 mAh za skvelých 20 minút.

vivo apex 2020 nabijanie
Zdroj: vivo (Tlačová správa)

Bezkonkurenčný zadný fotoaparát

APEX 2020 prichádza s kontunuálnym optickým priblížením a stáva sa prvým smartfónom na svete vybaveným nepretržitým 5 až 7,5-násobným priblížením. Takáto technológia umožňuje používateľom zachovať aj tie najväčšie detaily pri zachytávaní vzdialených objektov a to bez akéhokoľvek digitálneho prikrášľovania. Ďalšou zaujímavosťou zadného fotoaparátu je aj prítomnosť „iba“ dvojice snímačov. Jedným je už spomínaný snímač s 5 až 7,5-násobným optickým priblížením, pričom druhým je hlavný snímač so 48 MPx rozlíšením a modernou technológiou optickej stabilizácie obrazu. Výrobca zároveň deklaruje, že laboratórne testy potvrdili stabilizačný uhol zväčšený až o 200 percent v porovnaní s bežnou optickou stabilizáciou, ktorú nájdeme v dnešných vlajkových smartfónoch. Pre bežného používateľa to teda znamená, že v prípade natáčania videa, či vytvárania fotografií, nebude zachytený obraz roztrasený. Skvelá stabilita ide zároveň ruka v ruke s nočným fotografovaním, ktoré si vyžaduje dlhú expozíciu a stabilnú „ruku“, čo by v prípade tohto smartfónu nemal byť žiadny problém.

vivo apex 2020 zadny fotoaparat
Zdroj: vivo (Tlačová správa)

Futuristický smartfón vivo APEX 2020 je v poradí už tretím predstaviteľom tejto rady smartfónov. Podobne ako tomu bolo v prípade jeho predchodcov, ani smartfón APEX 2020 zrejme neuvidíme na predajných pultoch a pôjde iba o vizionársky koncept, ktorý nebude dostupný pre širokú verejnosť.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close