Gmail spúšťa novú funkciu, ktorú si pravdepodobne nikdy nevšimnete, ale budete za ňu vďačný

Spoločnosť Google zavádza nový druh skeneru, ktorý výrazne pomôže v boji proti škodlivému softvéru na platforme Gmail.

Gmail (4)
Zdroj: Vosveteit.sk

Gmail chráni vašu mailovú schránku proti spamovým mailom, pokusom o phising (pozn. redakcie: získavanie vašich osobných údajov cez falošné stránky) a iným druhom škodlivého softvéru. Spoločnosť na to používa vysoko efektívny model, ktorý vďaka učenlivým programom pomôže zablokovať 99.9% hrozieb, ktoré sa tak ku vám ani nedostanú.

Jedným z hlavných línií ochrany je skener škodlivého softvéru, ktorým za týždeň prejde viac ako 300 miliárd príloh. 63% z nich sa deň čo deň líši. Aby ostali pred vírusmi o krok vpred, pridala spoločnosť Google do mailovej schránky novú generáciu skenerov, ktorá využíva hĺbkové učenie, zvyšujúce tak celkovú ochranu.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
google
Zdroj: googleblog.com

Od nástupu nového skeneru na konci roka 2019 sa im podarilo zvýšiť detekciu Microsoft office dokumentov, obsahujúcich škodlivý skript o 10%. Program je najlepší v detekcii reklamných, alebo nárazových útokov. V tejto oblasti došlo k zlepšeniu až o 150%. Skener od Googlu používa jedinečnú TensorFlow hĺbkovo učiaci sa model, ktorý bol trénovaný za použitia programu TensorFlow Extended. Ide o program, ktorý odhaľuje typické vzorce útokov, ako aj veľa iných metód na odhalenie vírusu.

„Posilnenie našej schopnosti analyzovať dokumenty, ktoré sa nachádzajú v mailových prílohách je pre nás jedna z kľúčových oblastí. Škodlivé dokumenty totiž predstavujú až 58% všetkého malwaru, ktorý je cielený na používateľov Gmailu,“ píše sa na blogu spoločnosti Google.

Ich nový skener funguje paralelne s už existujúcimi nástrojmi. Všetko to prispieva k  záverečnému výsledku, ktorý za použitia viacerých nástrojov dokáže lepšie ochrániť používateľa mailovej schránky. Spoločnosť neprestane rozširovať možnosti umelej inteligencie a bojovať tak proti vírusom, snažiacim sa napadnúť ich zákazníkov.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre