Huawei P40 má údajne ponúkne vyšší WiFi štandard ako konkurencia

Produktová smartfónov Huawei P40 má údajne ponúknuť vyšší WiFi štandard ako konkurencia. Smartfón má byť predstavený už zajtra.

Huawei P40 seria smartfonov
Via: gsmarena.com

Zatiaľ čo prvá polovica tohto mesiaca patrila hlavne spoločnosti Xiaomi, ktorá predstavila vlajkové smartfóny  z produktovej línie Mi 10, tak koniec by mal patriť podľa všetkého spoločnosti Huawei, ktorá chystá na 24. februára veľkú online konferenciu.

Zahraničný portál gsmarena.com prišiel so správami, v ktorých píše, že počas tejto online konferencie bude predstavená produktová línia smartfónov Huawei P40. Okrem toho, smartfóny by mali byť podľa všetkého vybavené štandardom WiFi konektivity vo verzii 6+. Ak ste o tomto štandardne ešte nepočuli, tak verte, že ani my. Ide o nový štandard, ktorý mal byť vyvinutý spoločnosťou Huawei. Zjavne však pôjde o technológiu, ktorá bude skôr „nadstavbou“, ako zbrusu novou.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Pokiaľ ide o technické údaje, tak spoločnosť opísala túto technológiu prostredníctvom slov viceprezidenta mobilnej produktovej divízie, Li Xialong slovami, že  maximálna teoretická rýchlosť WiFi 6 je do 1200Mbps, ale v realite bola nameraná len na úrovni  len 900Mbps. To je menej, ako v prípade smartfónu Mate 20, ktorý bol predstavený ešte v roku 2018. Čo sa týka konkrétnych špecifikácií, tak tie spoločnosť bohužiaľ neuviedla. V každom prípade, viac sa dozvieme už v priebehu zajtrajšej konferencie, počas ktorej by mali byť smartfóny z  produktovej línie P40 podľa posledných správ predstavené.

Pokiaľ ide o hlavné výhody nového WiFi 6 štandardu, tak tie nespočívajú len v rýchlosti komunikácie, ale  hlavne v tom, že jednotlivé smerovače môžu súčasne komunikovať s väčším množstvom zariadení.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre